De Graafschap - FC Groningen

De Graafschap heeft vrijdag de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eerste Divisie met 2-1 gewonnen op Stadion De Vijverberg. De doelpuntenmakers voor De Graafschap waren Büttner en Colyn. De Graafschap nam een vroege voorsprong, toen Colyn scoorde na 14 minuten, met een assist van Basar Önal. Marco Rente bracht in de 40ste minuut Groningen op gelijke hoogte, op aangeven van Leandro Bacuna. Büttner bracht De Graafschap in de 54ste minuut op voorsprong. In de laatste vijf wedstrijden heeft De Graafschap drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Groningen twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van De Graafschap dit seizoen. Jong AZ is maandag 23 oktober om 20.00 uur op het AFAS Trainingscomplex de volgende tegenstander voor De Graafschap.

Toon alleen Keuken Kampioen Divisie-duels

De Graafschap en FC Groningen hebben niet eerder een Keuken Kampioen Divisie-duel tegen elkaar gespeeld.