Frustratie bij Chelsea-reserve na transferban: 'Iedereen moet blijven'

Reacties

Chelsea laat vanwege de transferban die de club kreeg opgelegd van de FIFA voorlopig geen speler gaan. Chelsea-verdediger Andreas Christensen erkent in Deense media dat de selectie die boodschap onlangs heeft ontvangen. De Deen zelf is daar op z'n zachtst gezegd not amused over.

Frustratie bij Chelsea-reserve na transferban: 'Iedereen moet blijven'

Eind februari werden The Blues zwaar gestraft door de FIFA. Vanwege het overtreden van de regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers kreeg Chelsea een transferban opgelegd van de FIFA voor de komende twee transferperiodes. De FIFA wees begin maart een verzoek van Chelsea af om de transferban een jaar op te schuiven en dus heeft de Londense club een rigoureuze maatregel genomen wat betreft de huidige selectie: geen speler mag weg, zo is de selectie medegedeeld.

De maatregel kan bij Christensen op weinig waardering rekenen. De 22-jarige verdediger staat nog tot medio 2022 onder contract op Stamford Bridge, maar speelde dit seizoen naast tien Europa League-wedstrijden slechts drie keer in de Premier League. 'We hebben te horen gekregen dat Chelsea alle spelers wil behouden', zegt de Deen tegen Ekstra Bladet. 'Dat is erg moeilijk te accepteren gezien de situatie waarin ik beland ben', verwijst hij naar zijn gebrek aan speeltijd.

Hij vervolgt: 'Ik probeer me te laten zien op de trainingen, maar dat is lastig want door het drukke programma is het aantal trainingen beperkt. Ik speel wel in de Europa League en ik hoop dat ik blijf spelen zolang we in het toernooi zitten', aldus Christensen, die erkent dat hij in januari bijna de club had verlaten nadat Bayern München en Barcelona interesse toonden.

Mocht Chelsea inderdaad zo standvastig zijn, heeft dat ook gevolgen voor sterspeler Eden Hazard. De Belg, die zondag tegen Cyprus zijn honderdste interland speelde, wordt al maandenlang in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid.

Chelsea kan aankomende zomer in elk geval wel nog één speler verwelkomen. De Amerikaan Christian Pulisic werd in januari voor 64 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, maar maakt het seizoen op huurbasis af in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.