Chelsea volgt met beroep tegen transferverbod Barcelona-strategie

Reacties

Chelsea heeft beroep aangetekend tegen de door de FIFA opgelegde transferban tot en met januari 2020. De Londense club had al aangekondigd zich niet neer te leggen bij de straf.

Chelsea volgt met beroep tegen transferverbod Barcelona-strategie

De FIFA heeft dinsdag bevestigd dat Chelsea in beroep gaat tegen de sanctie. De vraag blijft of hangende de behandeling van de beroepszaak de transferban wordt opgeheven, waardoor de Londense club de komende transferperiode nog spelers kan halen. Deze strategie hebben Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid eerder in soortgelijke zaken toegepast.

Chelsea werd in januari veroordeeld tot een transferverbod voor twee periodes vanwege het overtreden van de regels omtrent het vastleggen van minderjarige buitenlandse spelers. Bovendien werd de Londense club een boete opgelegd.

De zaak kwam aan het rollen door jeugdfoto's van voormalig Ajacied Bertrand Traoré. In september kwam naar buiten dat er twijfels waren over de manier waarop Chelsea hem had vastgelegd.

De Burkinees werd volgens de officiële lezing van Chelsea in de eerste transferperiode na zijn achttiende verjaardag, de winterse transferwindow van januari 2014, vastgelegd. Op de uitgelekte foto's zou Traoré evenwel als zestienjarige in actie zijn geweest in een 'niet-competitieve' wedstrijd tegen Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.