Lyon betaalt tien miljoen voor Traoré: 'Ik zocht stabiliteit'

Reacties

Olympique Lyon heeft maandagavond de komst van Bertrand Traoré bevestigd. De 21-jarige aanvaller komt voor tien miljoen euro over van Chelsea en tekent een contract voor vijf jaar bij de nummer vier van Frankrijk.

Lyon betaalt tien miljoen voor Traoré: 'Ik zocht stabiliteit'

Aanvankelijk werd gedacht dat de transfersom voor Traoré veel hoger lag. Wel heeft Chelsea een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen op de speler die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Ajax. Voor de international van Burkina Faso betekent de transfer een terugkeer naar Frankrijk. In zijn jeugdjaren speelde hij al even voor AJ Auxerre.

Traoré was na zijn verhuurperiodes bij Vitesse en Ajax vooral op zoek naar stabiliteit. 'Ik wil mezelf hier ontwikkelen en van de trainer en mijn nieuwe ploeggenoten leren', vertelt hij op de clubwebsite. 'Mijn doel was om stabiliteit te vinden. Ik had me niet beter kunnen wensen. Nu heb ik de tijd om iedereen te laten zien wat ik kan en wat ik waard ben.'

Trainer Bruno Genesio roemde tijdens de persconferentie de kwaliteiten van Traoré, die voor Ajax dertien keer scoorde in 39 officiële duels en in het thuisduel met Lyon in de halve finale van de Europa League indruk maakte. 'Zijn veelzijdigheid is erg interessant voor ons. Hij kan op de flanken spelen, maar ook in de punt van de aanval.'

Transfernieuws

Geen overbodige luxe, aangezien behalve Mathieu Valbuena (Fenerbahçe) en Rachid Ghezzal (transfervrij) ook Alexandre Lacazette de club lijkt te gaan verlaten. De clubtopscorer wordt in verband gebracht met Arsenal. Zijn opvolger is al op weg naar Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas meldde dat de club Real Madrid-aanvaller Mariano Diáz bijna binnen heeft.

Daar blijft het niet bij voor de werkgever van Memphis Depay. Aulas bevestigde ook dat Ferland Mendy, een 22-jarige linksback van Le Havre, op het punt staat officieel speler te worden van Les Gones. Daarnaast gaat de zevenvoudig kampioen nog een centrale verdediger aantrekken. Eerder kwam de Braziliaanse back Marçal al over van Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.