FIFA legt Chelsea zware transferban op

Reacties

De FIFA heeft Chelsea een zware straf opgelegd. The Blues mogen de komende twee transferperiodes geen aankopen doen omdat ze de regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers hebben overtreden.

FIFA legt Chelsea zware transferban op

In totaal gaat het om 29 spelers jonger dan achttien jaar, zo meldt de wereldvoetbalbond. Chelsea moet ook een boete van 528.000 euro betalen. De FIFA bericht tevens dat de Engelse club negentig dagen de tijd krijgt om de structuur te hervormen, zodat dergelijke overtredingen in de toekomst niet meer kunnen voorkomen.

Overigens mag Chelsea wel spelers verkopen gedurende de komende twee windows. De sanctie geldt niet voor het vrouwenteam van The Blues en ook het Futsal-team ontspringt de dans, zo meldt de FIFA in de toelichting.

Het is de vraag wat deze uitspraak betekent voor de toekomst van bijvoorbeeld Eden Hazard. De sterspeler ligt vast tot medio 2020 en wordt voortdurend gelinkt aan Real Madrid. Met een transferban zal Chelsea er niet aan gelegen zijn afscheid te nemen van de Belgische smaakmaker.

Chelsea, dat sportief een zware periode doormaakt, maakt gebruik van de optie om in beroep te gaan. 'We zijn extreem teleurgesteld dat onze uitleg niet wordt geaccepteerd.'

FA
De FA krijgt er ook van langs van de FIFA. De Engelse voetbalbond heeft ook fouten gemaakt bij het registreren van spelers en moet een boete van 450.000 euro betalen. De FA krijgt een halfjaar om de zaak op orde te krijgen. De bond heeft de intentie om in beroep te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.