Frenkie de Jong trots dankzij primeur bij nederlaag Barcelona

Reacties

Ondanks een beroerde avond voor Barcelona, stond Frenkie de Jong toch enigszins glunderend voor de camera van LaLiga dinsdag. De 26-jarige Nederlander droeg tegen Real Valladolid voor het eerst de aanvoerdersband van zijn club.

Frenkie de Jong trots dankzij primeur bij nederlaag Barcelona
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
3 - 1
Barcelona
Barcelona

'Het is een geweldige eer voor mij. Ik heb er altijd van gedroomd om voor Barcelona te spelen en dus is die band een enorme eer', legde De Jong uit, die ook nog werd gevraagd naar het gebaar van teamgenoot Raphinha voor de racistisch bejegende Vinícius Júnior. Raphinha droeg een shirt met de tekst 'Zolang de kleur van onze huid belangrijker is dan de helderheid van onze ogen, zal er oorlog zijn. Wij zijn samen, Vinícius.' 'Ik wist daar niet van, maar ik denk dat het goed is. Racisme moet stoppen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Over de wedstrijd was De Jong uiteraard minder tevreden. 'We hebben het niet goed gedaan. We moeten naar onszelf kijken. Zij hebben het wel goed gedaan en we moeten ze feliciteren.' Marca geeft aan de middenvelder als een van de weinigen géén onvoldoende na de nederlaag bij de laagvlieger. De Jong krijgt een 6, net als spits Robert Lewandowski. Raphinha komt er nog het beste vanaf met een 7.

Xavi erkende bij Marca dat een gebrek aan motivatie Barcelona parten speelde bij Valladolid. 'Het is moeilijk voor ons om ons op dit soort wedstrijden voor te bereiden nadat ons doel al bereikt is. Deze resultaten zijn het gevolg van een gebrek aan spanning, ook al probeerden we het wel. We hadden goede kansen in de eerste helft, maar in de tweede helft vielen we weg.'

Volgens de trainer is er geen probleem met Jules Koundé. Gesuggereerd werd dat de Fransman op een transfer zou azen omdat hij liever centraal achterin speelt dan als rechtsback. Directeur Mateu Alemany gaf bij DAZN aan dat het om een interne kwestie gaat die zal worden opgelost.

Voor Barcelona wachten er nog twee duels in de Spaanse competitie. Zondag staat het laatste thuisduel met Mallorca op de rol, een week later volgt een uitwedstrijd bij Celta de Vigo.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
6
Real Betis Sevilla
38
17
9
12
46-41
+5
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.