Frenkie de Jong speelt tegen Dinamo Kiev in 'de Koeman-rol'

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft zijn opstelling voor het Champions League-duel met Dinamo Kiev bekendgemaakt. Daarin is een opvallende rol weggelegd voor Frenkie de Jong: hij speelt namelijk als centrale verdediger.

Frenkie de Jong speelt tegen Dinamo Kiev in 'de Koeman-rol'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

In de afgelopen twee wedstrijden speelde de ex-Ajacied daar ook al eventjes. In de tweede helft van het competitieduel bij Alavés werd De Jong geposteerd als centrale verdediger, nadat middenvelder Pedri inviel voor Clément Lenglet, zoals hij ook het CL-duel met Juventus van vorige week afsloot op die positie. Bij Ajax kreeg hij die rol ook regelmatig toebedeeld.

Nu kiest Koeman er dus voor om De Jong vanaf het eerste fluitsignaal achterin te zetten. Hij vormt een duo met Gerard Piqué, terwijl Jordi Alba en Sergiño Dest de backposities bezetten. Opmerkelijk is dat de Nederlander daarmee op een positie speelt waarop zijn trainer uitgroeide tot een wereldtopper. Net als Koeman zal De Jong fungeren als inschuivende verdediger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.