Frenkie de Jong en Wijnaldum melden zich in Portugal: 'Eindelijk!'

Reacties

Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn zondagmiddag aangesloten bij het trainingskamp van het Nederlands elftal in Portugal. Daarmee is de groep bijna compleet.

Frenkie de Jong en Wijnaldum melden zich in Portugal: 'Eindelijk!'
© Pro Shots

Alleen Nathan Aké en Jasper Cillessen ontbreken nu nog uit de 26-koppige EK-selectie van bondscoach Frank de Boer. Eerstgenoemde speelde zaterdag de Champions League-finale met Manchester City in Porto, al kwam hij niet in actie. Cillessen testte positief en is niet meegereisd naar Portugal, Marco Bizot is zijn (tijdelijke) vervanger.

De Jong en Wijnaldum liepen in het hotel van Oranje al snel De Boer tegen het lijf. 'Daar zijn ze!', lachte de bondscoach. 'Ja, eindelijk!', reageerde De Jong. Vervolgens verscheen het duo voor de camera van ESPN, waar ze gevraagd werden naar de EK-koorts.

'Tijdens het seizoen ligt de focus vooral op je club, maar sinds de competitie is afgelopen, merk je wel dat de focus steeds meer richting het EK gaat', constateerde De Jong. Wijnaldum werd uiteraard gevraagd naar de status van zijn aanstaande overgang naar Barcelona: 'Er is nog geen nieuws, ik kan er niets over zeggen', antwoordde hij.

Oranje bereidt zich in Portugal voor op de start van het EK. Komende woensdag wacht in Almancil eerst nog een oefenduel met Schotland, vier dagen later staat in Enschede een confrontatie met Georgië op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.