Fraser telt zijn zegeningen met gouden punt

Reacties

Een matige wedstrijd niet verliezen kan je ver brengen in de Eredivisie, mogelijk ook in het geval van Sparta Rotterdam. De club vecht tegen degradatie en pakte zaterdagavond een punt op bezoek bij NEC. Trainer Henk Fraser toonde zich tevreden met dat punt.

Fraser telt zijn zegeningen met gouden punt
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Ik denk dat er niet meer inzat', was de realistische conclusie van Fraser bij ESPN. 'We konden voorin geen vuist maken en in balbezit waren we niet goed genoeg.' Fraser zag genoeg positieve aanknopingspunten, maar dat was niet voldoende voor een belangrijke zege. 'Organisatie, bereidheid van de jongens, discipline, dat is er wel. Maar om dit soort wedstrijden naar je toe te trekken… dan moet je op momenten toeslaan.'

Sparta loopt een punt uit op hekkensluiter PEC Zwolle, maar is er nog niet. Fraser toont zich desondanks tevreden. 'We hebben er keihard voor gewerkt. Elk punt is voor ons goud waard, hopelijk is dit punt aan het einde van de rit het belangrijkste gebleken.' Dat Sparta een punt overhield aan het bezoek aan Nijmegen, had ook met de VAR te maken. Die besloot niet in te grijpen na een handsbal van Adil Auassar.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

VAR
De dader zelf vond het absoluut geen handsbal, maar krabbelde iets terug toen hij wat tegengas kreeg tijdens het zien van de beelden. 'De scheidsrechter kan hem geven, daar kan ik ook wel mee leven. Hij heeft 'em niet gegeven vandaag, soms geven ze wel een penalty en soms niet.

Natuurlijk was de VAR ook onderwerp van gesprek in de interviews met NEC'ers. Trainer Rogier Meijer had zichzelf voorgenomen om er niets meer over te zeggen en daar bleef hij bij. Lasse Schöne liep wel helemaal leeg. 'Jongens, dit is toch wel duidelijk, of niet? Hij blokt een schot op goal met zijn hand', lachte de Deense middenvelder als een boer met kiespijn.

Het moment van de wedstrijd, Adil Auassar blokt een inzet met zijn hand.
© Pro Shots
Het moment van de wedstrijd, Adil Auassar blokt een inzet met zijn hand.

Driemaal
'Dit is toch duidelijk?', ging Schöne verder. 'We lachen er met z'n drieën om, kom op hé', doelde hij op zichzelf en de journalist en analist van dienst bij ESPN. Het was niet voor het eerst dat de VAR niet thuisgaf in een duel van NEC. Thuis tegen AZ werd een handsbal van Jesper Karlsson over het hoofd gezien en vorige week, uit bij FC Groningen, was er veel te doen over het wegsturen van Souffian El Karouani. De rode kaart die de vleugelverdediger kreeg werd geseponeerd.

'Ik vind ze alle drie erg, want alle drie waren overduidelijke situaties. Het ligt niet alleen aan de VAR, maar dit soort dingen zouden wel helpen. Met 500 camera's in het stadion zou het lekker zijn, maar dit is ongelooflijk. Ik weet niet of ze naar de wc waren in Zeist, zo leek het in ieder geval wel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.