Franse president adviseerde Mbappé over toekomst

Reacties
Franse president adviseerde Mbappé over toekomst
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wie kan nou zeggen dat hij persoonlijk advies krijgt van de president van zijn land? Kylian Mbappé in ieder geval wel. Emmanuel Macron drukte de Franse superster op het hart zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen.

De toekomst van Mbappé hield de gemoederen maandenlang bezig. Zou hij inderdaad kiezen voor de transfervrije overstap naar zijn droomclub Real Madrid, of sorteerden de pogingen van PSG om hem langer in Parijs te houden toch effect? Het werd dat laatste, maar niet zonder slag of stoot.

Zo ging tijdens de maandenlange soap op een gegeven moment het gerucht dat ook president Macron zich hoogstpersoonlijk met de kwestie had bemoeid. Het leek uit de lucht gegrepen, maar de 44-jarige politicus heeft die berichten enkele maanden later zelf toch echt bevestigd.

'Ik verzeker je dat ik me niet bemoei met transfers. Ik ben net als elke burger als het op sport aankomt: ik wil een goede wedstrijd zien en ben supporter van een club, in dit geval Olympique Marseille. Maar ik heb inderdaad een gesprek gehad met Kylian Mbappé', zei Macron tegen Franse media.

En over de inhoud van dat gesprek deed Macron niet geheimzinnig. 'Ik heb hem simpelweg geadviseerd om in Frankrijk te blijven. Als mij op een informele en vriendschappelijke manier iets wordt gevraagd, is het de taak van de president om het landsbelang te verdedigen.' Dat is gelukt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.