Wereldkampioen Mbappé populair bij Franse presidentsverkiezingen

Reacties
Wereldkampioen Mbappé populair bij Franse presidentsverkiezingen
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kylian Mbappé is een van de wereldsterren in het hedendaagse voetbal. De aanvaller van Paris Saint-Germain is in eigen land ook razendpopulair. Dat bleek wel toen de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen bekend werd gemaakt.

Sinds de wereldtitel in 2018 is Mbappé het gezicht van het Franse voetbal. De pijlsnelle aanvaller won daarna ook nog de Nations League en probeert later dit jaar in Qatar de wereldtitel te verdedigen. Met PSG werd hij afgelopen week landskampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door die prestaties kent zijn populariteit geen grenzen meer. In het dorpje Tallenay keek men bij het tellen van de stemmen voor de presidentsverkiezingen vreemd op. Liefst tien keer werd de naam van Mbappé opgeschreven als droomkandidaat om het land te gaan leiden.

Helaas voor de stemgerechtigden werd niet Mbappé, maar Emmanuel Macron de grote winnaar van de verkiezingen. Daarnaast werden de stemmen ongeldig verklaard, waardoor Mbappé zich voorlopig kan blijven richten op zijn sportieve carrière.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.