Franse bond zet deur open voor rentree WK-rebel Rabiot

Reacties

De Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët staat open voor een rentree van Adrien Rabiot als international. De 23-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain weigerde in aanloop naar het WK op de reservelijst te staan, nadat hij niet bij de definitieve selectie van bondscoach Didier Deschamps zat.

Franse bond zet deur open voor rentree WK-rebel Rabiot

Rabiot leek daarmee zijn toekomst als international serieus op het spel te zetten. Zowel Deschamps als Le Graët liet weten dat de zesvoudig international vooral zichzelf strafte door zich niet beschikbaar te stellen, mocht de bondscoach hem in een noodgeval toch nog nodig hebben voor het voor Les Bleus uiteindelijk zo glorieus verlopen toernooi in Rusland.

Deschamps deed ook in de eerste maanden na het winnen van de wereldtitel nog geen beroep op Rabiot, die de keuze om hem niet mee te nemen – en Steven N'Zonzi (nu AS Roma, toen nog Sevilla) bijvoorbeeld wel – onlogisch noemde. Dat terwijl de linkspoot dit seizoen bij PSG ook onder de nieuwe trainer Thomas Tuchel een vaste waarde is op het middenveld.

Wat Le Graët betreft hoeft het voor Rabiot niet bij zes interlands voor Frankrijk, tegenstander van Oranje in de Nations League, te blijven. 'Ik wil hem voor het einde van het jaar ontmoeten, om te zien hoe hij erover denkt', zei de bondsbaas in gesprek met RTL. 'Zegt hij: het Franse elftal, voor mij hoeft het niet zo nodig, of is het: ik ben beschikbaar, de keuze is aan Didier'?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.