Franse bond tekent protest aan na afgekeurd doelpunt Griezmann

Reacties

Het afgekeurde doelpunt van Antoine Griezmann tegen Tunesië blijft de gemoederen bezighouden in Frankrijk. Volgens RMC Sport had scheidsrechter Matthew Conger 'niet het recht' om de treffer te annuleren. De Franse voetbalbond (FFF) dient een klacht in bij de FIFA, zo bevestigt men. 

Franse bond tekent protest aan na afgekeurd doelpunt Griezmann
© Pro Shots
Tunesië
Tunesië
1 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Nadat het doelpunt werd gevierd door de spelers van Frankrijk, liepen de spelers weer naar hun posities en floot Conger voor de aftrap. Die werd ook daadwerkelijk genomen. Een seconde later klonk het eindsignaal en liepen assistenten het veld op, zo blijkt uit beelden die niet live werden uitgezonden.

Daarmee is ook verklaard waarom de Franse zender TF1 de uitzending voortijdig beëindigde. Pas enkele seconden na het eindsignaal gebaarde Conger richting de spelers dat een VAR-check gaande was. RMC schrijft echter dat situaties niet opnieuw beoordeeld mogen worden na een spelhervatting, wat wel gebeurde.

Bondscoach Didier Deschamps kon na afloop niet zeggen of de treffer terecht was afgekeurd. 'Ik wacht nog op een antwoord over de regelgeving. De scheidsrechter floot voor de aftrap en voor het einde van de wedstrijd. Heeft hij het recht om dan terug te gaan? Ik heb het aan hem gevraagd, maar ik wacht nog op een antwoord.' De FFF heeft later op de avond echter bevestigd dat protest wordt aangetekend bij de FIFA.

Het afgekeurde doelpunt van Frankrijk is te zien vanaf minuut 4:50.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In minuut 98 bracht Aurélien Tchouaméni de bal het strafschopgebied in. Griezmann verkeerde op dat moment in buitenspelsituatie. De Tunesische verdediger Montassar Talbi deed een poging om de bal weg te koppen, maar bezorgde Griezmann juist een grote kans om te scoren. De alerte invaller vond vervolgens het doel.

Opzet?
Voor de vraag of het doelpunt afgekeurd had moeten worden, nog los van het fluitsignaal voor de aftrap en het einde van de wedstrijd, is het relevant of Talbi de bal opzettelijk kopte. Hij werd licht gehinderd door spits Randal Kolo Muani en kopte de bal uiteindelijk achteruit, voor de voeten van Griezmann. Mogelijk oordeelde de arbiter dus dat Talbi vanwege de hindernis van Kolo Muani niet bewust en/of gecontroleerd kopte. Sinds dit seizoen is een doelpunt in dat geval ongeldig.

Afgekeurd doelpunt Frankrijk (gesloten) Vind je dat het doelpunt van Frankrijk terecht werd afgekeurd?
  • 52% Ja (1.754 stemmen)
  • 48% Nee (1.595 stemmen)
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.