Franse bond roept Gueye naar ethische commissie na weigeren regenboogshirt

Reacties

In navolging van de minister heeft ook de Franse bond woedend gereageerd op Idrissa Gueye. De middenvelder van Paris Saint-Germain weigerde een speciaal regenboogshirt te dragen ter ondersteuning van de LGBTQ+ gemeenschap. Dat leverde hem bakken met kritiek op.

Franse bond roept Gueye naar ethische commissie na weigeren regenboogshirt

De 32-jarige Senegalees wordt door de Franse bond FFF opgeroepen om voor de ethische commissie te verschijnen. Na alle commotie omtrent die beslissing wil het dat Gueye zijn keuze komt verduidelijken. Ondanks dat Gueye zich zou schuilen achter zijn geloof, komt er bakken kritiek over de speler van PSG heen.

Gueye leek aanvankelijk nog te ontbreken vanwege een blessure. Trainer Mauricio Pochettino ontkende dat echter en bevestigde dat hij op de tribune zat 'wegens persoonlijke redenen'. Iets wat hem vorig jaar ook al overkwam op de speelronde die in het teken stond van de Internationale Dag tegen Homofobie.

Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, noemde het gedrag van Gueye betreurenswaardig. Valérie Pécresse, die president is van de provincie, reageerde vol ongeloof. Ook organisaties die strijden tegen homofobie reageerden verbolgen. De Franse bond vraagt nu om opheldering.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.