Frankrijk ziet in Kanté ontbrekende schakel op middenveld

Reacties

In de laatste oefenwedstrijd op weg naar het EK in eigen land lijkt de Franse bondscoach Didier Deschamps eindelijk zijn succesformatie gevonden te hebben. N'Golo Kanté maakte tegen Schotland (3-0 winst) zijn entree in de basis en bracht als verdedigende middenvelder het team in balans.

Frankrijk ziet in Kanté ontbrekende schakel op middenveld

De afgelopen maanden stapelden de defensieve problemen zich op voor de Franse ploeg. In de vier duels voorafgaande aan de test tegen Schotland incasseerden Les Blues liefst acht doelpunten, waaronder twee tegen Nederland. Op weg naar het EK zag Deschamps verdedigers Raphaël Varane en Jérémy Mathieu geblesseerd afhaken. Bovendien viel met Lassana Diarra de vaste controlerende middenvelder weg.

Yohan Cabaye leek de vervanger van Diarra te gaan worden op een middenveld met Paul Pogba en Blaise Matuidi, maar Deschamps koos verrassend voor Kanté. De middenvelder van Leicester City greep die kans tegen Schotland met beide handen aan. 'Alles lijkt zo simpel bij hem. Hij doet alles met een ogenschijnlijk gemak', aldus een lyrische Deschamps na afloop.

Tot genoegen van mandekker Laurent Koscielny hield Frankrijk voor het eerst sinds november de nul. De Arsenal-verdediger benadrukte het aandeel van Kanté in die prestatie. 'Hij kwam de bal niet steeds bij ons halen en maakte zichzelf aanspeelbaar tussen de linies. Dat was belangrijk.' Ook Pogba was blij met zijn nieuwe collega. 'Het was geweldig.' Matuidi voegde toe. 'We vormden een goed geheel. Op deze manier moeten we doorgaan.'

Gezien de lovende woorden voor Kanté is de kans groot dat hij op het wedstrijdformulier staat als Frankrijk op 10 juni het EK opent tegen Roemenië. Zelf durfde hij nog niet vooruit te lopen op die beslissing. 'Ik ben blij met mijn prestatie tegen Schotland en ik hoop net als de anderen in de selectie dat ik een basisplek krijg', reageerde de 25-jarige middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.