Frankrijk imponeert tegen experimenterend Italië

Reacties

In aanloop naar het oefenduel met het Nederlands elftal van maandag heeft Italië een slechte generale repetitie afgewerkt. Op bezoek bij WK-favoriet Frankrijk werd het vrijdagavond 3-1, namens het ijzersterke thuisland waren drie in Spanje werkzame spelers trefzeker.

Frankrijk imponeert tegen experimenterend Italië

Het was voor de Italianen de tweede interland onder de nieuwe bondscoach Roberto Mancini, die bij zijn debuut maandag met 2-1 won van Saoedi-Arabië. Die wedstrijd gold als een nieuwe start voor de Azzurri, die net als Oranje niet naar het WK gaan en dringend toe zijn aan vernieuwing. In zijn tweede duel aan het roer ging de ervaren keuzeheer dan ook vrolijk door met uitproberen. Zo koos hij in zijn verrassende opstelling voor relatief onbekende debutanten als Rolando Mandragora en Mattia Caldara, terwijl ook Domenico Berardi voor het eerst meedeed.

Het experimentele Italië werd in de eerste helft grotendeels overlopen door de Fransen, die maandag met 2-0 wonnen van Ierland. Dat resulteerde al vroeg in de 1-0. Kylian Mbappé zag zijn volley worden gestopt door keeper Salvatore Sirigu, maar de rebound was een koud kunstje voor Barcelona-verdediger Samuel Umtiti. Na een afstandschot van N'Golo Kanté op de paal en een schot net naast van Mbappé, werd het na een klein halfuur alsnog 2-0. Door een overtreding van uitgerekend debutant Mandragora op Lucas Hernández ging de bal op de stip: Antoine Griezmann (vedette van Atlético Madrid) pakte het cadeautje uit.

De bezoekers konden zich daarna in ieder geval cijfermatig nog even oprichten. In het stadion van zijn werkgever OGC Nice mocht Mario Balotelli op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Keeper Hugo Lloris kon de poeier nog pareren, maar was kansloos op de rebound van aanvoerder Leonardo Bonucci. Na rust begon Italië eveneens sterk, maar het grootste gevaar viel aan de andere kant. Uit een counter werd Ousmane Dembélé in stelling gebracht, nadat hij met één beweging twee tegenstanders het bos in stuurde, schoot hij echter snoeihard tegen de lat.

Waar de aanvaller (ploeggenoot van Umtiti bij Barça) die kans op de 3-1 liet liggen, was hij na iets meer dan een uur wél trefzeker. Het toptalent kreeg de bal net binnen de zestien wat gelukkig voor zijn voeten en schoot prachtig raak. In het restant van de wedstrijd schoot Corentin Tolisson rakelings naast, werd de 4-1 van Mbappé (terecht) afgekeurd wegens buitenspel en zag Florian Thauvin zijn inzet gestopt worden door Sirigu. Zodoende bleef het bij 3-1.

De spelers van Italië spelen nu nog één interland voordat voor hen de vakantie begint: maandag komt Oranje op visite in Turijn voor een oefeninterland. Frankrijk speelt op zaterdag 9 juni vervolgens nog een laatste oefenwedstrijd, tegen de Verenigde Staten, voordat het WK begint. Les Bleus openen het eindtoernooi in Rusland op zaterdag 16 juni tegen het Australië van Bert van Marwijk, later staan de groepsduels met Peru (donderdag 21 juni) en Denemarken (dinsdag 26 juni) op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.