Frankrijk tankt vertrouwen in aanloop naar WK

Frankrijk heeft maandag eenvoudig afgerekend met Ierland in de voorbereiding op het WK. De ploeg van Didier Deschamps was veel sterker dan de tegenstander, maar verzuimde ver uit te lopen: 2-0.

Al in de tweede minuut was Kylian Mbappé zeer dicht bij de openingstreffer. De verfijnde poging van het toptalent zeilde echter net naast. Het was een waarschuwingsschot van de thuisploeg, die in een sfeervol Stade de France naar voren werd geschreeuwd.

Daarbij namen Benjamin Mendy en Corentin Tolisso het Ierse doel onder vuur, alvorens Olivier Giroud wel trefzeker was. Zijn kopbal werd nog gekeerd door keeper Colin Doyle, maar de rebound was wel raak: 1-0.

Vlak voor rust liet Doyle zich van zijn slechte kant zien. De doelman kreeg een inzet van Nabil Fekir recht op zich af, maar sloeg de bal in eigen doel. Daardoor pauzeerde Frankrijk met een comfortabele voorsprong, die na rust nauwelijks meer in gevaar kwam.

De tussenstand gaf Deschamps de mogelijkheid om te kiezen uit de vele smaken op zijn bank. Liefst zes spelers kregen als invaller de kans om zich te bewijzen, waarbij de dubbele wissel van Paul Pogba en Ousmane Dembélé (beide spelers behoren tot de duurste vijf voetballers ooit) tekenend was voor de luxe van Frankrijk.

Les Bleus oefenen op weg naar het WK in Rusland nog tegen Italië en de Verenigde Staten. Op de eindronde zijn de Fransen in de groepsfase gekoppeld aan Denemarken, Peru en het Australië van Bert van Marwijk.