Verguisde spits Giroud evenaart Zidane en bewijst gelijk Deschamps

Reacties

Terwijl spelers als Alexandre Lacazette het WK vanuit hun huiskamer bekijken, is Olivier Giroud er volgende maand in Rusland gewoon weer bij. De vaak verguisde spits van Chelsea bewees maandagavond in het oefenduel met Ierland (2-0) opnieuw zijn waarde voor de Franse nationale ploeg door de score te openen.

Verguisde spits Giroud evenaart Zidane en bewijst gelijk Deschamps

Giroud werkte in de eerste helft na goed doorzetten de rebound binnen nadat hij bij een corner bovenuit iedereen was uitgetorend. Bondscoach Didier Deschamps greep de 31ste interlandgoal van de kopsterke spits aan om zijn keuze voor hem, en bijvoorbeeld niet voor mannen als Lacazette, Wissam Ben Yedder en Anthony Martial, nog eens uit te leggen.

'Hij is al over een lange periode effectief voor ons, dat is wat wordt gevraagd van een aanvaller', vertelde Deschamps na afloop. 'Hij is een speler die te vaak en ten onrechte is bekritiseerd. Hij heeft misschien niet de kwaliteiten die de andere aanvallers hebben, maar zijn manier van spelen maakt deze ploeg sterker. En hij blijft tegelijkertijd effectief.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Giroud kwam door zijn treffer tegen Ierland qua interlandgoals op gelijke hoogte met Zinedine Zidane, heeft andere legendes als Just Fontaine en Jean-Pierre Papin (30 goals) achter zich gelaten en weet nu alleen nog Thierry Henry (51 goals), Michel Platini (41) en David Trezeguet (34) boven zich. 'Dat is bevredigend in persoonlijk opzicht, want ik kreeg maar weinig kansen', erkende de 31-jarige spits na afloop.

Volgens de 72-voudig international valt er in aanloop naar het WK, waar Frankrijk in Groep C stuit op Peru, Denemarken en Australië, nog genoeg te verbeteren. 'Onze mindset en onze start was erg goed, maar we kunnen nog genoeg verbeteren. We hadden veel gevaarlijker kunnen zijn en meer kunnen scoren, maar we hebben in ieder geval veel plezier gehad vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.