Frankrijk houdt Ronaldo van scoren af en schakelt titelhouder Portugal uit

Reacties

Frankrijk heeft zaterdagavond in de Nations League afgerekend met concurrent Portugal. Ondanks een bedrijvige Cristiano Ronaldo hielden de Fransen de nul. Door de zege is Frankrijk zeker van een plek in de finaleronde van de Nations League. De eerste editie van het toernooi werd nog gewonnen door de Portugezen.

Frankrijk houdt Ronaldo van scoren af en schakelt titelhouder Portugal uit
© Pro Shots
Portugal
Portugal
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Op de avond dat Sergio Ramos de Europeaan met de meeste interlands achter zijn naam werd, vestigde Ronaldo zich op de tiende plek van de mondiale lijst met zijn 169e interland. Recordinternational zal de Portugees gezien zijn leeftijd (35) niet snel meer worden, maar er is al vaak genoeg geschreven over het doelpuntenrecord van Ali Daei (109 goals) dat Ronaldo heel graag wil pakken.

Tegen Frankrijk kreeg Ronaldo dus een nieuwe kans om dichter bij Daei te komen, bij de Fransen was Kylian Mbappé de grote afwezige wegens een blessure. Afgelopen woensdag moest bondscoach Didier Deschamps het ook al zonder de jonge superster doen, toen werd er in een oefenduel op pijnlijke wijze met 0-2 verloren van Finland.

Tegen Portugal werd die die pijnlijke nederlaag buiten de publiciteit gedrukt. Met Anthony Martial, Kingsley Coman en Antoine Griezmann voorop beschikte Deschamps niet over aanvallers in topvorm, het was dus niet zo vreemd dat de openingstreffer door iemand uit een andere linie gemaakt werd. In de 53ste minuut was N'Golo Kanté trefzeker, hij werkte van dichtbij binnen vanuit de rebound.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Raphaël Varane en Presnel Kimpembe achterin hield Frankrijk Ronaldo van het scoren af. De superster schoot weliswaar zes keer richting doel, maar kon keeper Hugo Lloris niet verschalken en zodoende dichterbij een nieuw doelpuntenrecord komen. Mogelijk heeft hij het record wel in handen als beide landen weer tegenover elkaar staan, Frankrijk en Portugal zijn immers aan elkaar gekoppeld op het EK van volgend jaar.

Frankrijk zet door de minimale zege op Portugal de grote stap richting de finaleronde van de Nations League, door de nederlaag kan Portugal zijn titel dus niet verdedigen. De formatie van Deschamps is het eerste land dat zich plaatst voor de finaleronde, ook het Nederlands elftal kan zich nog plaatsen voor die eindstrijd. 

Zweden
Zweden
2 - 1
Kroatië
Kroatië

Met Frankrijk en Portugal als tegenstanders was het van tevoren wel duidelijk dat Zweden en Kroatië de landen waren die tegen degradatie moesten vechten. De druk lag daarbij op de Scandinaviërs, die immers nog niet gewonnen hadden in de groep.

De eerste punten werd echter tegen de concurrent gesprokkeld, al in de eerste helft maakte Zweden het verschil met Kroatië. In Solna opende Juventus-speler Dejan Kulusevski de score door in de 36ste minuut raak te schieten voor zijn eerste interlanddoelpunt, tien minuten later werd het via Marcus Danielson ook 2-0. De in China actieve Zweed kopte raak na een corner.

Diezelfde Danielson maakte het enkele minuten voor tijd onnodig spannend voor zijn land, door een eigen doelpunt te maken. Hij kreeg de bal ongelukkig op zijn schouder en schonk Kroatië zo de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwam de WK-finalist van twee jaar geleden echter niet, waardoor het spannend blijft onderin Groep 3.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
6
5
1
0
12-5
+7
16
2
Portugal
6
4
1
1
12-4
+8
13
3
Kroatië
6
1
0
5
9-16
-7
3
4
Zweden
6
1
0
5
5-13
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.