Frankfurt bezorgt Alonso en Leverkusen tweede dreun in drie dagen

Bayer Leverkusen en trainer Xabi Alonso hebben zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Voor Die Werkself, met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis, was het de tweede ruime verliespartij van deze week.

Eintracht Frankfurt
5 - 1
Bayer Leverkusen

Alonso beleefde vorige week, mede door twee goals van Frimpong, een droomdebuut bij Leverkusen, maar woensdag volgde een pijnlijke avond tegen FC Porto in de Champions League. Tegen mede-Champions League-deelnemer Frankfurt had de ploeg van Alonso het weer zwaar. Frimpong raakte voor rust nog de lat, maar de thuisploeg had de overhand en ging ook met een voorsprong de rust in. In de blessuretijd mocht Randal Muani aanleggen voor een penalty, maar die werd gekeerd door keeper Lukas Hradecky. De Fin kwam daarbij te ver uit zijn doel en Daicha Kamada benutte de herkansing voor de thuisploeg.

Leverkusen kwam kort na rust door een kopbal van Piero Hincapie nog op gelijke hoogte, maar Frankfurt herstelde snel de voorsprong via Muani nadat schlemiel Edmond Tapsoba (ook betrokken bij de penalty) de bal knullig verspeelde. Niet lang schoot de Deen Jesper Lindstrøm met een fraaie stift de 3-1 binnen. Het leed werd daarna steeds groter voor Leverkusen: Hincapie kreeg een tweede gele kaart vanwege zijn tackle op Muani in het strafschopgebied en Kamada maakte vanaf elf meter zijn tweede van de middag. In de slotfase bepaalde invaller Lucas Alario (ex-Leverkusen) met een intikker de eindstand op 5-1. Daley Sinkgraven kwam tien minuten voor tijd nog binnen de lijnen bij Leverkusen. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank.

VfL Wolfsburg
2 - 2
Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach kon bij een zege op VfL Wolfsburg de positie in de top van de Bundesliga vasthouden, maar Die Wölfe, met Micky van de Ven in de basis, bleken een taaie opponent. Marcus Thuram hielp de gasten tot twee keer toe op voorsprong te brengen, maar Wolfsburg pakte dankzij doelpunten van Yannick Gerhardt en invaller Omar Marmoush een punt.

Werder Bremen
0 - 2
FSV Mainz 05

1. FSV Mainz 05 was in het Weserstadion te sterk voor Werder Bremen. Marcus Ingvarsten opende met een fraaie kopbal de score in de eerste helft en Lee Jae-Sung verdubbelde de voorsprong na rust met een van richting veranderd schot. Delano Burgzorg bleef de hele wedstrijd op de bank bij Mainz, dat door de zege naast nummer acht Bremen komt op de ranglijst.

VfB Stuttgart
4 - 1
VfL Bochum
VfL Bochum

Voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch beleefde vorige week met VfL Bochum nog een succesvolle middag met een thuiszege op Eintracht Frankfurt (3-0), maar zaterdag ging hij tegen VfB Stuttgart hard onderuit. De Congolees Silas Wamangituka was de grote man bij Stuttgart met twee doelpunten en een assist. Letsch en Bochum blijven hekkensluiter in de Bundesliga.