FC Porto doet geweldige zaken en pijnigt Leverkusen van Xabi Alonso

Reacties

FC Porto heeft geweldige zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij het Bayer Leverkusen van Mitchel Bakker won het overtuigend. Daardoor klom het in de rangschikking over concurrent Atlético Madrid heen in de strijd voor een ticket voor de achtste finales.

FC Porto doet geweldige zaken en pijnigt Leverkusen van Xabi Alonso
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 3
FC Porto
FC Porto

Leverkusen kwam afgelopen weekend voor het eerst in actie met Xabi Alonso aan het roer. De Spanjaard werd aangesteld om de ontslagen Gerardo Seoane op te volgen. De voormalig speler van onder andere Liverpool, Real Madrid en Bayern München leek het elftal direct naar zijn hand te zetten. Met liefst 4-0 werd Schalke 04 verslagen. Een van de uitblinkers was Jong Oranje-speler Jeremie Frimpong die twee keer scoorde, al ontbrak hij tegen FC Porto wegens een schorsing.

Wie er tegen de Portugezen wel bij was, was Bakker. Hij begon als vleugelverdediger in de basiself, terwijl Timothy Fosu-Mensah op de bank begon. Daley Sinkgraven is niet ingeschreven voor het miljardenbal en was dus helemaal niet van de partij. Bij Porto ontbrak de spijkerharde routinier Pepe (39) vanwege een blessure.

Het goede gevoel van het weekend was snel weg bij de ploeg van Alonso. Wenderson Galeno ontglipte de Duitse defensie al binnen zes minuten. De Braziliaan slalomde langs de verdedigers van Leverkusen heen en schoot direct met scherp. Een domper voor de thuisploeg (0-1). Vlak voor rust leek orde op zaken gesteld te worden. Eerst was het Bakker die doelman Diogo Costa trof, maar uit de hoekschop was het Amine Adli die doel trof. Vanwege een overtreding greep de VAR echter in en bleef de 0-1 op het scorebord staan.

In de tweede helft begon Leverkusen vol goede moed, maar al snel werden alle goede bedoelingen de prullenbak ingegooid. Een vermeende overtreding belandde, na interventie van de VAR, vlak na rust op de stip. Mehdi Taremi faalde niet. En tien minuten later werd het nog erger voor Alonso en zijn ploeg. Opnieuw mocht Taremi aanleggen. Wederom liet hij doelman Lukas Hradecky kansloos (0-3).

Daarmee lag de wedstrijd in een plooi. De Portugezen deden daarmee geweldige zaken in de groep waar Club Brugge eerder op de avond zich al verzekerde van de volgende ronde. Samen met Atlético Madrid lijkt Porto nu te moeten vechten voor een plaats bij de laatste zestien van het toernooi. Leverkusen moet hopen op een stunt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.