Van winnen naar overleven: Alonso begint aan tweede Champions League-leven

Reacties

Xabi Alonso gaat woensdagavond debuteren als trainer in de Champions League tijdens de wedstrijd van zijn nieuwe club Bayer Leverkusen tegen FC Porto. De Bask werd eind vorige week aangesteld in de BayArena en heeft meteen een cruciale wedstrijd voor de boeg.

Van winnen naar overleven: Alonso begint aan tweede Champions League-leven
© Pro Shots

Vorige week betekende de 2-0 nederlaag van Die Werkself het einde voor de vorige trainer, Gerardo Seoane. Alonso hoopt dat zijn ploeg ervan geleerd heeft. 'We hebben de heenwedstrijd uitgebreid geanalyseerd. Het spel van Porto is intens en die ploeg staat verdedigend zeer compact, aldus Alonso, die ook zijn respect uitte richting zijn Porto-collega Sergio Conceiçao. 'Hij is de leider van dit team en de hele club. Zijn speelwijze zit verankerd in FC Porto.'

Alonso heeft bij zijn ploeg motivatie en voorpret gemerkt richting deze wedstrijd op het allerhoogste niveau. 'De Champions League blijft het mooiste wat er is, en we willen er zo lang mogelijk deel van uitmaken', sprak de ex-speler van onder meer Real Madrid die zijn voormalige ploegmaat Pepe niet zal tegenkomen. De 39-jarige verdediger is met een knieblessure in Portugal achtergebleven. Leverkusen mist Jeremie Frimpong met een schorsing nadat hij vorige week met rood van het veld gestuurd werd. Timothy Fosu-Mensah Daley Sinkgraven en Mitchel Bakker zijn wél beschikbaar.

Alonso kent de Champions League van haver tot gort. Tweemaal won hij het toernooi als speler: in 2005 met Liverpool en in 2014 met Real Madrid. Met Leverkusen wordt het overleven van de groepsfase al een hele klus: de rood-zwarten hebben halverwege de groepsfase drie punten, net zoals FC Porto en Atlético Madrid. De verrassende leider in Groep B is Club Brugge, met de maximale score van negen punten.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.