Kin van Mignolet bezorgt Club Brugge historische overwintering

Voor het eerst sinds de oprichting van de Champions League heeft Club Brugge zich gekwalificeerd voor de knock-outfase. Dankzij een doelpuntloos gelijkspel bij Atlético Madrid heeft Blauw-Zwart tien punten verzameld in vier duels. Er is een scenario denkbaar waarin FC Porto en Bayer Leverkusen samen op gelijke hoogte komen met Club, maar bij drie gelijke ploegen tellen de onderlinge duels tussen de betreffende drie ploegen en dan zouden Club en Porto doorgaan.

Atlético Madrid
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Club trad aan met één wijziging ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Atlético van vorige week. Trainer Carl Hoefkens versterkte het middenveld met de van een blessure teruggekeerde Andreas Skov Olsen en wees de Nederlandse linksback Bjorn Meijer aan als het kind van de rekening. Meijer begon net als Noa Lang op de bank, al viel Meijer in de tweede helft wel in. Bij Atlético maakten Thomas Lemar, Geoffrey Kondogbia, Saúl Ñiguez en Ángel Correa hun entree, ten koste van Marcos Llorente (geblesseerd), Axel Witsel, Yannick Ferreira Carrasco en Álvaro Morata.

Hoewel het eerste doelgevaar van Club-aanvaller Kamal Sowah kwam, was Atlético duidelijk de sterkere partij in de eerste helft. De thuisploeg was meermaals dicht bij het openingsdoelpunt. Simon Mignolet keerde een inzet van Antoine Griezmann met de voet en zag Correa voorlangs schieten; een poeier van Lemar zeilde net naast. Halverwege de eerste helft kwam Atlético daadwerkelijk tot scoren, maar de 1-0 Saúl Ñiguez afgekeurd wegens buitenspel van Correa in de aanloop naar de treffer.

Mignolet tikte vervolgens een harde kopbal van Griezmann onder de lat weg en hield zijn ploeg op de been. Op slag van rust leek Club toch een gouden kans te krijgen om te stunten. Danny Makkelie kende een penalty toe aan de bezoekers, maar draaide die vervolgens terug. De Nederlandsescheidsrechter dacht in de slotfase van de eerste helft een overtreding van Nahuel Molina op Tajon Buchanan te zien, maar videoarbiter Dennis Higler nam waar dat Buchanan juist een overtreding beging.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Club was logischerwijs tevreden over de tussenstand en slaagde erin de wedstrijd in het slot te gooien; Atlético was onmachtig in aanvallend opzicht. Club hield echter het hart vast nadat Sowah met een tweede gele kaart werd weggestuurd voor het wegschieten van de bal, een bijzonder onhandige actie. Uiteindelijk was het aan Mignolet te danken dat Club het punt veiligstelde. Na een corner kreeg Morata vlak voor het doel een megakans en schoot hij tegen de kin van Mignolet. Ook in de blessuretijd belette hij Atlético nog het scoren.