Fraai affiche in Tilburg: Rangers volgende horde voor Willem II

Reacties

Willem II mag zich opmaken voor een confrontatie met Rangers FC in de derde voorronde van de Europa League. De Schotse topclub liet zich donderdag niet verrassen door Lincoln Red Imps uit Gibraltar.

Fraai affiche in Tilburg: Rangers volgende horde voor Willem II
© Pro Shots
Lincoln Red Imps
Lincoln Red Imps
0 - 5
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Red Imps, een van de grote tenoren in het land dat in de onderste regionen van de UEFA-coëfficiëntenlijst bivakkeert, stond als vanzelfsprekend vanaf de beginfase onder druk. Toch had Rangers veel moeite om openingen te vinden, veel meer dan Willem II woensdag tegen het Luxemburgse Progrès Niedercorn bijvoorbeeld.

Een standaardsituatie bood echter uitkomst: na twintig minuten schoot aanvoerder James Tavernier fraai raak uit een vrije trap. Vlak voor de onderbreking maakte Connor Goldson er met een kopbal 0-2 van en kon Red Imps alle hoop op een stunt laten varen.

Het eenrichtingsverkeer ging na de hervatting verder, al was het niet zo dat Rangers FC de kansen aaneenreeg. Dankzij invaller Alfredo Morelos werd het halverwege de tweede helft wel 0-3. De Colombiaan tikte van dichtbij binnen. In de slotfase liep Rangers FC nog uit naar een volwassen uitslag dankzij goals van routinier Jermain Defoe en Morelos.

21ste ontmoeting
Willem II en Rangers FC ontmoeten elkaar volgende week donderdag in Tilburg. Net als in alle andere voorronden in de Europa League gaat de confrontatie over één duel.

De Schotse club speelde, vooral onder de naam Glasgow Rangers, twintig keer eerder tegen een Nederlands team in Europees verband. Vorig jaar trof het Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. Thuis won de ploeg van manager Steven Gerrard met 1-0 en in De Kuip werd het 2-2.

Bekijk hier alle uitslagen in de tweede voorronde van de Europa League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.