Willem II met groot machtsvertoon en recordzege naar volgende ronde

Willem II mag zich volgende week in de derde voorronde van de Europa League melden na een ruime overwinning op Progrès Niedercorn uit Luxemburg. De Tilburgers waren woensdagavond veel te sterk voor de voetbaldwerg en pakten een Europees clubrecord in Differdange.

Progrès Niedercorn
0 - 5
Willem II
Willem II

Op 29 september 2005 was Willem II voor het laatst actief in Europa en dus kon een aantal fans van de club het niet laten om naar Luxemburg af te reizen. Zij stonden letterlijk in de bosjes om naar de eerste Europese wedstrijd van Willem II in 5.466 dagen te kijken.

De reis bleek niet voor niets, want in Differdange was Willem II veel te sterk voor Progrès. Al na zes minuten klonk er gejuich vanuit de bosjes, maar de goal van Vangelis Pavlidis werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijftien minuten later was het alsnog raak voor de Griekse spits, die raak kopte na een corner.

Het was een verdiende voorsprong, want Willem II was heer en meester tegen de nummer twee van Luxemburg. Dit drukte de club ook uit in de score, via Görkem Saglam en wederom Pavlidis werd het nog voor rust 0-3. In het tweede bedrijf was het niet anders. Al na een paar minuten maakte Ché Nunnely de 0-4 namens de Tilburgers, twintig minuten later scoorde ook Mike Trésor voor de 0-5. Dit was een recordgoal voor Willem II, dat nooit eerder in Europees verband vijfmaal scoorde in één duel. De Eredivisionist had het eigen record zelfs aan kunnen scherpen, maar gescoord werd er niet meer tegen Progrès.

In de volgende ronde speelt Willem II tegen de winnaar van het duel tussen Lincoln Red Imps en Rangers FC, het duel in de derde voorronde van de Europa League wordt op 24 september afgewerkt. Willem II moet nog twee rondes zien te overleven om zich te mogen melden in de groepsfase van de Europa League. AZ en Feyenoord zijn al geplaatst voor het hoofdtoernooi, PSV stroomt in de derde voorronde in.