Foutje bedankt: beloften Almere City moeten twee duels overspelen

Reacties

De wedstrijden van Jong Almere City FC tegen FC Lisse en de beloften van Sparta Rotterdam moeten worden overgespeeld. De reden daarvoor is dat de club uit Flevoland een speler opstelde die niet had mogen meedoen.

Foutje bedankt: beloften Almere City moeten twee duels overspelen
© Pro Shots

Di 21 nov. 2023

Za 10 feb.

Dat meldt de KNVB donderdagmiddag. In de Tweede Divisie mogen beloftenteams geen veldspelers opstellen nadat ze hun 23ste verjaardag hebben gevierd en Bradly van Hoeven deed op 23-jarige leeftijd mee in die beide wedstrijden. Het betreft overigens geen nalatigheid van de Almeerse club, maar eerder van de KNVB. De voetbalbond had de peildatum nog niet aangepast, waardoor er verwarring was ontstaan, zo steekt het orgaan in Zeist de hand in eigen boezem in zijn verklaring.

'De KNVB betreurt de ontstane situatie. Hoewel er tuchtrechtelijk geoordeeld is dat er geen sprake is geweest van een overtreding aan de zijde van Almere City FC, heeft het bestuur amateurvoetbal besloten dat de twee wedstrijden wel opnieuw moeten worden gespeeld', valt te lezen. De Almeerse beloften, getraind door Danny Schenkel, zullen de 1-0 zege op Jong Sparta en de 1-1 tegen FC Lisse dus geschrapt zien worden. Naar een nieuwe datum wordt gezocht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.