Fortuna walst over Heracles heen na openingstreffer feestvarken Guth

Fortuna Sittard heeft zich dankzij een overtuigende overwinning op Heracles Almelo in ieder geval voor even in het linkerrijtje gevestigd. De ploeg van trainer Danny Buijs wervelde vrijdagavond in de eerste helft langs de Tukkers.

Fortuna Sittard
4 - 1
Heracles Almelo

De laatste overwinning van Fortuna in de Eredvisie dateerde van 16 september en daarna volgden vijf nederlagen en één gelijkspel, waardoor Buijs wel weer een succesje kon gebruiken. Heracles was nou ook niet echt een club in vorm, want de ploeg van trainer John Lammers verloor zijn laatste drie duels met als doelcijfers: 0-11. En daar zat dan ook nog een wedstrijd tegen de amateurs van HHC Hardenberg tussen.

Al na zes minuten werd de score geopend in Sittard en het was de jarige Rodrigo Guth die Fortuna op voorsprong zette. Hij trad daarmee in de voetsporen van Jan Wolfs, die op 2 februari 1969 de laatste speler van Fortuna Sittard was die een Eredivisie-doelpunt maakte op zijn verjaardag. De treffer van Guth bleek de aanzet tot een feestelijke avond in Limburg, want halverwege stond het al 4-0 voor de thuisclub.

Milan Robberechts, die voor het eerst in de basis startte, verdubbelde in de 25ste minuut de voorsprong van de Limburgers en daarmee leek er iets te knakken bij Heracles. Via Alen Halilovic en Kaj Sierhuis, tegen zijn oude club, liep de thuisclub dus nog voor rust uit naar 4-0. Het was op 6 mei 1990 voor het laatst voorgekomen dat Fortuna Sittard op een 4-0 voorsprong kwam in de Eredivisie-wedstrijd.

Na de hervatting geloofde de thuisclub het wel en kort voor tijd redde Mario Engels de eer nog namens de bezoekers. Fortuna Sittard heeft door de overwinning nu dertien punten uit twaalf duels, waardoor het over de opponent van vrijdagavond klimt en nu negende staat. Heracles Almelo heeft één punt minder en bezet de elfde plaats.