Fortuna vermaakt publiek en houdt Shakhtar Donetsk in toom

Fortuna Sittard verloor eerder op de vrijdag met 0-2 van Shakhtar Donetsk, maar heeft zich later, in een tweede oefenwedstrijd tegen de Oekraïners, knap herpakt. Dankzij een dubbelslag van Tijjani Noslin werd het 3-3.

Fortuna, nog zonder Burak Yilmaz, had zichzelf een veel beter resultaat kunnen verschaffen in de middagwedstrijd. Al na twaalf minuten kreeg men namelijk een strafschop, maar die werd gemist door Sam Krawczyk. Shakhtar sloeg later tweemaal toe.

Om 18.30 uur begon het tweede oefenduel, opnieuw een wedstrijd van negentig minuten. Fortuna kende een daverende start. Noslin schoot raak na een voorzet van Mats Seuntjens en laatstgenoemde maakte er uit een vrije trap zelf 0-2 van. In de slotfase van de eerste helft trok Shakhtar de stand gelijk via Danylo Sikan en Taras Stepanenko.

Halverwege de tweede helft kwam Shakhtar dankzij een treffer van Oleg Ocheretko op voorsprong. Niet veel later behoedde Noslin met zijn tweede van de avond Fortuna toch nog voor een nederlaag.