Fortuna Sittard raakt Breukers (21) kwijt; althans, als selectiespeler

Reacties

Bo Breukers zet een doorbraak bij Fortuna Sittard uit zijn hoofd. Althans, als speler. De 21-jarige middenvelder stopt met profvoetbal en gaat aan de slag op de commerciële afdeling bij de club.

Fortuna Sittard raakt Breukers (21) kwijt; althans, als selectiespeler
© Pro Shots

Breukers kwam veertien jaar geleden in de jeugdopleiding van Fortuna terecht en speelde in totaal vijf wedstrijden in het eerste elftal. Vorig seizoen kwam hij een halfjaar op huurbasis voor FC Dordrecht uit en speelde hij twaalf duels in de Keuken Kampioen Divisie. Na een seizoen zonder speelminuten in het eerste van Fortuna houdt hij het nu voor gezien.

'Ik heb genoten van mijn tijd als profvoetballer', zegt Breukers op de website van Fortuna. 'Ik heb de promotie van heel dichtbij mee mogen maken en ben jaren onderdeel geweest van de warme Fortuna-familie. Maar ik wil me nu gaan richten op mijn studie en maatschappelijke carrière.'

Van werkgever wisselt hij niet; enkel zijn rol verandert. 'Fortuna Sittard biedt me de kans om de eerste stappen in het bedrijfsleven te zetten. Daar ben ik de club enorm dankbaar voor', zegt Breukers. 'Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de commerciële doelstellingen van de club, zeker in deze bijzondere tijd. Daar gaan we als team alles aan doen.'

Breukers stopt niet helemaal met voetballen, want hij gaat als assistent-trainer aan de slag bij Fortuna Onder-18 en zelf bij Groene Ster in Heerlen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.