Fortuna Sittard en Seuntjens vinden oplossing voor ontbrekende chemie

Reacties

Mats Seuntjens heeft zijn handen vrij om een nieuwe club te vinden. Zijn contract met Fortuna Sittard is in goed overleg per direct ontbonden.

Fortuna Sittard en Seuntjens vinden oplossing voor ontbrekende chemie
© Pro Shots

Het einde aan de samenwerking tekende zich al af. De dertigjarige Seuntjens had het trainingskamp in Turkije aan zich voorbij laten gaan. De beslissing afscheid te nemen is voor beide partijen de oplossing voor de ongewenste situatie.

'Mats is ruim twee seizoenen enorm belangrijk geweest voor ons. In de laatste weken kwamen we echter tot de conclusie dat de chemie tussen beide was uitgewerkt', legt technisch manager Sjoerd Ars uit op de clubsite. 'We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven.'

Seuntjens verruilde het Turkse Gençlerbirligi in de zomer van 2020 voor Fortuna. Hij kwam in Sittard tot 79 wedstrijden, waarin hij goed was voor zestien doelpunten en twaalf assists. Seuntjens was vorig seizoen belangrijk bij de nipte handhaving van Fortuna. Sinds de zomer worstelt hij met zijn vorm.

De afgelopen jaren werd hij al vaker in verband gebracht met een vertrek bij Fortuna. Naast clubs uit Azië was er onder meer belangstelling vanuit Feyenoord en AZ. Seuntjens heeft een verleden in Alkmaar, waar hij samenwerkte met huidig Feyenoord-trainer Arne Slot.

Spelersprofiel

M. Seuntjens


Geboortedatum:
17 april 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Breda
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
RKC Waalwijk
Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer M. Seuntjens
Meer over M. Seuntjens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.