Forster aast na clubrecord op reeks Van der Sar

Reacties

Fraser Forster heeft na de nipte zege op Saint Mirren een stokoud clubrecord overgenomen van Charlie Shaw. De doelman van Celtic heeft elf competitieduels op rij een clean sheet.

Forster aast na clubrecord op reeks Van der Sar

'Het is absoluut fantastisch om het record te verbreken', zegt manager Neil Lennon na afloop. 'Dit zijn speciale momenten voor spelers. Als ze terugkijken op hun loopbaan kunnen ze terugblikken op een grootse prestatie.'

De Engelse doelman Forster (foto) heeft het oude record uit het seizoen 1913/14 verbroken. Destijds slaagde Shaw er in om tien duels op rij de nul te houden. De laatste tegengoal van Celtic dit seizoen in de Schotse competitie dateert van 23 november 2013, toen Forster in het duel met Aberdeen (3-1 zege) werd verschalkt door Nial McGinn.

Sinds die treffer McGinn is Forster al 1035 minuten achtereen ongepasseerd. Daardoor komt het Britse record langzaamaan in beeld. Dat staat nog altijd op naam van Edwin van der Sar. Bij Manchester United hield hij in het seizoen 2008/09 namens Manchester United in veertien duels op rij zijn doel schoon.

Dat record kan dus over drie competitiewedstrijden van Celtic uit de boeken verdwijnen. Voor Forster zou het een bonus zijn; want kampioen wordt hij toch wel. De koploper heeft na 24 speelronde een voorsprong van 21 punten op achtervolger Aberdeen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.