Formele opzegging Sparta-captain Sanusi, Breuer bevestigt afscheid

Reacties

Sparta zegt de contracten van vier spelers formeel op. Naast routinier Michel Breuer hebben Ryan Sanusi, Loris Brogno en Paco van Moorsel een formele ontslagbrief ontvangen.

Formele opzegging Sparta-captain Sanusi, Breuer bevestigt afscheid

De inmiddels op de reservebank belande Breuer (37) liet afgelopen week al doorschemeren dat hij aan zijn laatste seizoen als prof bezig is. Breuer gaat verder als jeugdtrainer bij Sparta. Van de andere drie spelers is met name de formele opzegging van de overeenkomst met Sanusi wel opmerkelijk. De Belgische middenvelder nam onder Dick Advocaat de aanvoerdersband van Breuer over.

De verwachting is dat Sparta wel met Sanusi in gesprek zal gaan over een nieuw contract. Of Brogno en Van Moorsel ook in aanmerking komen voor een nieuwe verbintenis is nog maar de vraag. Beide spelers kampten dit seizoen regelmatig met blessures en zijn ook niet meer verzekerd van een plek in het basiselftal.

Sander Fischer is ook volgend seizoen speler van Sparta. De optie in zijn contract is gelicht. De centrale verdediger, die in augustus aan de selectie werd toegevoegd, had in zijn overeenkomst met de Rotterdammers een optie voor een tweede seizoen opgenomen. De opties in de verbintenissen van Craig Goodwin en Ilias Alhaft werden eerder al gelicht.

De huurlingen die momenteel bij Sparta spelen keren allemaal terug naar hun werkgever. Het gaat om Jannik Huth (FSV Mainz), Soufyan Ahannach (Brighton), Miguel Nelom (Feyenoord), Dabney dos Santos en Fred Friday (beiden AZ). Michiel Kramer verbond zich alleen voor de rest van dit seizoen aan Sparta en gaat komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Robert Mühren (gehuurd van het Belgische Zulte-Waregem) heeft een tweejarige huurovereenkomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.