Fonseca begrijpt keuze AS Roma: 'Mourinho is geweldig'

Reacties

Paulo Fonseca zit nog bij vermoedelijk vijf (mogelijk zes) wedstrijden van AS Roma op de bank, voordat hij het stokje over geeft aan José Mourinho. De huidige coach van Roma begrijpt de keuze van de clubleiding en voorspelt een glansrijke periode voor de club onder zijn landgenoot.

Fonseca begrijpt keuze AS Roma: 'Mourinho is geweldig'
© Pro Shots

Dinsdagochtend maakte Roma bekend dat het aflopende contract van Fonseca niet verlengd zal worden. Een paar uur daarna werd duidelijk dat de club al een opvolger had gevonden: Mourinho zette zijn handtekening onder een driejarig contract. Zo keert The Special One terug in Italië, waar hij eerder met veel succes werkzaam was bij Internazionale.

Uiteraard werd Fonseca woensdag op zijn persconferentie met het nieuws geconfronteerd. 'Ik voel me prima, net zo goed als op mijn eerste dag hier', zei de Portugees. 'Ik ben nog even gemotiveerd en zal mijn best doen voor Roma tot de laatste dag dat ik hier ben. Ik zal eerlijk zijn: het was voor ons tijd om onze wegen te scheiden. Ik ben erg dankbaar dat ik twee jaar lang de coach van Roma heb mogen zijn en heb in deze periode veel geleerd. Ik zie vooral de positieve punten van dit avontuur.'

Zijn opvolger wordt dus Mourinho. 'Hij is geweldig en ik ben er zeker van dat hij het hier goed zal gaan doen', zei Fonseca, die donderdag met zijn ploeg voor een haast onmogelijke opgave staat. Na de 6-2 nederlaag van vorige week, zal Roma met minstens 4-0 moeten winnen van Manchester United om door te stoten naar de finale van de Europa League.

Fonseca weet dat de kans groot is dat dit gehoopte voetbalwonder geen werkelijkheid zal worden. 'Ik kan niet liegen, het is natuurlijk niet eenvoudig om met 4-0 te winnen van United. Maar ik heb wel gekkere dingen gezien in het voetbal, dus ik kan er nog steeds in geloven', zei de coach. 'We gaan vechten voor onze kansen en dan zullen we zien wat er nog mogelijk is.'

AS Roma
AS Roma
3 - 2
Manchester United
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.