Flick wijst nieuwe aanvoerder aan bij Duitse nationale ploeg

Reacties

Ilkay Gündogan (32) is vanaf nu de aanvoerder van de nationale ploeg van Duitsland. Dat heeft bondscoach Hansi Flick vrijdagmiddag bevestigd op een persconferentie. De middenvelder van Barcelona vervangt Manuel Neuer.

Flick wijst nieuwe aanvoerder aan bij Duitse nationale ploeg
© Pro Shots

'We hebben wat veranderd', begon Flick. 'We hebben gekeken wat de ploeg zou helpen. Meestal is de aanvoerder de speler met de meeste interlands, maar ik heb besloten om Ilkay de aanvoerdersband te geven. Samen met Joshua Kimmich moeten hij ons nu gaan leiden. Het doet me plezier dat beide spelers daar ook mee akkoord zijn gegaan. Dat geeft ons nieuwe energie en die kunnen we domweg goed gebruiken.'

Gündogan zat naast Flick en heeft gereageerd op zijn aanstelling. 'Het vertrouwen van de coach en de hele ploeg doet me goed. Het is me een eer om deze jonge ploeg als aanvoerder op het veld te leiden. De ervaring die ik vorig jaar bij Manchester City heb opgedaan, toont ook wel aan dat ik daartoe in staat ben.'

Flick hield overigens nog wel een slag om de arm voor wat betreft Neuer, die jarenlang aanvoerder was maar nu nog herstellende is van een beenbreuk. Stel: de doelman van Bayern München raakt fit en weet zijn plek onder de lat te heroveren op Marc-André ter Stegen, is het dan denkbaar dat hij de band terugkrijgt? 'Dat zien we tegen die tijd wel. Het is eerst zaak dat Manuel fit wordt', aldus Flick.

Gündogans teller staat op 67 interlands, de wereldtitel van 2014 moest hij door een blessure laten schieten. In 2018 en 2022 was hij wél van de partij tijdens WK's die twee keer totaal mislukten. Zijn debuut als aanvoerder kan zaterdag in Wolfsburg tegen Japan komen. Duitsland speelt als EK-gastland alleen oefenwedstrijden tot het toernooi straks begint, dinsdag is in Dortmund Frankrijk de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.