Flesincident overschaduwt comeback Marseille: wedstrijd tien minuten stilgelegd

Het eerste competitieduel van Olympique Marseille is zondagavond zo'n tien minuten onderbroken omdat fans van Montpellier in de slotfase enkele spelers van de bezoekende club bekogelden.

Montpellier
Montpellier
2 - 3
Olympique Marseille

Het was een smet op een spectaculair slot van de eerste speelronde van de Ligue 1. Montpellier leidde halverwege nog met 2-0 door goals van Luan Peres en Gaëtan Laborde, maar na rust knokte de ploeg van Jorge Sampaoli zich terug. De van AS Roma overgekomen Cengiz Ünder scoorde bij zijn debuut en vervolgens draaide Dimitri Payet de score binnen vijf minuten volledig om van 2-1 naar 2-3.

De Montpellier-fans konden dat blijkbaar niet verkroppen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd voelde arbiter Jérémy Pignard zich genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen nadat er projectielen op het veld werden gegooid tijdens een corner voor de thuisploeg. Volgens L'Equipe werd Marseille-middenvelder Valentin Rongier daarbij geraakt door een fles en moest hij zich in de catacomben laten behandelen.

Nadat de fans van de thuisploeg waren gekalmeerd en de fan die Rongier had verwond uit het stadion was gezet, werd de wedstrijd hervat. Marseille gaf de zege niet meer uit handen en completeerde zo een fraaie comeback. De ploeg van Sampaoli is slechts een van de vier clubs die zijn wedstrijd tijdens de openingsronde van de Ligue 1 won. Ook Paris Saint-Germain slaagde daar zaterdag bij het debuut van Georginio Wijnaldum in.