Flekken leeft zijn Oranje-droom: 'Heb er helemaal geen woorden voor, joh'

Reacties

Mark Flekken kan nog maar nauwelijks geloven wat hem allemaal overkomt. De 28-jarige keeper heeft zich voor het eerst gemeld bij het Nederlands elftal, een volgende hoofdstuk in zijn jongensboek.

Flekken leeft zijn Oranje-droom: 'Heb er helemaal geen woorden voor, joh'
© Pro Shots
Letland
Letland
0 - 1
Nederland
Nederland

De nu 28-jarige Flekken speelde in de jeugdopleiding van Roda JC, waarna hij uitkwam voor Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg, voordat hij in 2018 neerstreek bij SC Freiburg. Daar is hij dit seizoen de eerste keeper in de Bundesliga. Flekken doet het daar zó goed, dat bondscoach Van Gaal een maand geleden alles en iedereen verraste met de mededeling dat hij en zijn staf de Limburger in de gaten aan het houden waren.

Een paar dagen later werd Flekken ook opgenomen in de voorselectie van Oranje, iets waar ze bij zijn club overigens niet enorm verbaasd over waren. Eind vorige week werd de goalie ook daadwerkelijk opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar. Maandag meldde hij zich voor het eerst in Zeist, waar hij op het trainingsveld stond met collega's Justin Bijlow, Joël Drommel en Tim Krul.

Tegenover OnsOranje blikt Flekken nog even terug op het moment dat Van Gaal zich uitsprak over hem. 'Ik lag zelf te slapen, dus ik heb het niet live meegekregen. De volgende dag, toen ik video-fragmenten binnenkreeg, stond ik net zo te grijnzen als nu', aldus de glunderende keeper. 'Ik heb er eigenlijk helemaal geen woorden voor, joh. Zó mooi is het.'

Sowieso leeft Flekken momenteel in een roes. 'Het is eigenlijk allemaal vrij onverwacht ontstaan. Vanaf het moment dat de bondscoach mijn naam in zijn mond nam, tot het moment dat ik hier nu sta, is de tijd allemaal zo snel voorbijgevlogen. Het is een droom die waarheid wordt. En nu? Sfeer proeven, het team leren kennen', aldus Flekken. 'De rest zien we wel.'

Nederland
Nederland
6 - 0
Gibraltar
Gibraltar
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.