Volgende stap Van Gaal: El Ghazi en keeper die hij niet kende onder de loep

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal gaat niet stilzitten nu Oranje het eerste blok van zijn derde ambtstermijn zeer succesvol heeft besloten. De Oranje-keuzeheer kondigde aan de komende periode te gaan gebruiken om in kaart te brengen welke spelers eventueel nog in aanmerking komen voor zijn selectie.

Volgende stap Van Gaal: El Ghazi en keeper die hij niet kende onder de loep
© Pro Shots
Nederland
Nederland
6 - 1
Turkije
Turkije

Van Gaal vertelde in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Noorwegen (1-1), Montenegro (4-0) en de galavoorstelling tegen Turkije (6-1) het wat zijn selectie betreft bij de basis van zijn voorganger Frank de Boer gehouden te hebben. Tevens stipte hij de magere bezetting van de aanvallende vleugels aan.

Tijdens de persconferentie na het duel met Turkije kwam Van Gaal daar nog eens op terug. 'Voor Berghuis hebben we eigenlijk geen schaduwspeler, dus dan gaan we naar El Ghazi kijken bijvoorbeeld.' Maar het blijft niet bij de tweevoudige international van Aston Villa, die onder De Boer op het laatste moment afviel voor het EK. 'Dat soort spelers. Dat is wat nu moet gebeuren.'

Flekken
Uit zichzelf ging Van Gaal vervolgens verder over het beter in kaart brengen van het spelersmateriaal waar hij uit kan putten. 'Er is nog een keeper ook in Duitsland, die speelt bij Freiburg. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar die schijnt heel goed te keepen. Daar gaan we ook naar toe. Mark Flekken, heet-ie. Flekken! Dan weet-ie al dat we komen kijken.' Flekken is dit seizoen eerste keeper bij de huidige nummer vier van de Bundesliga. Freiburg haalde knap zeven punten uit de eerste drie duels.

Dat Van Gaal bij Flekken gaat kijken betekent zeker niet dat hij niet tevreden was over eerste doelman Justin Bijlow. De Feyenoorder heeft zijn kans gegrepen deze interlandperiode. 'Bijlow heeft het fantastisch gedaan in mijn ogen. Hij straalde heel veel rust uit.'

In de interlandperiode van oktober wacht Oranje twee op papier eenvoudige duels. Letland is op 8 oktober de tegenstander en drie dagen later ontvangt Nederland Gibraltar. 

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Met de aankondiging van Louis van Gaal komt de Oranje-droom van Mark Flekken weer een stapje dichterbij. Dit zei hij er al over.

Flekken over herstart Bundesliga, Oranje-droom en volgende stap in zijn loopbaan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.