Flekken geniet kort na van 'een van de grootste wedstrijden ooit'

Reacties

Mark Flekken kijkt met heel veel genoegen terug op de bekerstunt van SC Freiburg in München. Tegen Bayern speelde de Nederlandse goalie 'een van de grootste wedstrijden ooit'.

Flekken geniet kort na van 'een van de grootste wedstrijden ooit'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 2
SC Freiburg
SC Freiburg

In de twee voorgaande bekerrondes had Flekken zijn plek moeten afstaan aan zijn stand-in Noah Atubolu. Met het oog op de dubbele confrontatie met Bayern München – vier dagen na het DFB Pokal-duel komt de Beierse formatie naar Freiburg voor het Bundesliga-treffen – werd de viervoudig Oranje-international als eerste doelman weer naar voren geschoven.

Flekken kon daardoor dinsdag met de handen ten hemel op het veld staan na naar eigen zeggen 'een van de grootste wedstrijden die we hebben gespeeld'. Net als in eerdere bekerrondes moest Freiburg wel eerst in de achtervolging. 'Maar dit keer moesten we oppassen dat we niet met 3-0 of 4-0 van de mat geveegd zouden worden', zei de doelman tegen Kicker. De gelijkmaker van Nicolas Höler gaf Flekken en co weer moed. 'We zagen dat het ook bij Bayern lukte om te scoren, ondanks de continue druk.'

In de extra tijd toonde Freiburg daarna ook nog weer het gezicht van een ploeg die in extremis kan toeslaan. De in de 95ste minuut benutte strafschop van Vincenzo Grifo was niet alleen goed voor een plek bij de laatste vier en de eerste Freiburg-zege ooit bij Bayern, maar ook de derde treffer in de extra tijd in de vier dit seizoen gespeelde bekerduels. Geen van de Bundesliga-clubs heeft dat ooit vertoond.

Te lang kan Freiburg niet genieten van de bekerstunt. Zaterdag wacht andermaal Bayern München als tegenstander, dit keer in de Bundesliga. De Beierse opponent zal met extra revanchegevoelens aantreden tegen zijn bekerbeul. In de strijd om de DFB Pokal zijn er ook revanchegevoelens bij Freiburg, dat afgelopen seizoen in de finale tegen RB Leipzig ten onder ging. 'Vorig jaar hebben we er even aan gesnuffeld, maar helaas konden we onszelf niet belonen voor het harde werken', zei Flekken. 'Daarom willen we dit jaar nog meer naar de finale in Berlijn om het goed te maken.'

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 1
Bayern München
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.