Freiburg zorgt diep in blessuretijd voor bekersensatie en schakelt Bayern uit

Gigantische stunt in de Allianz Arena. Niet Bayern München, maar SC Freiburg meldt zich na Eintracht Frankfurt als tweede in de halve finale. Die Schwaben wonnen met 1-2 door een benutte penalty van Lucas Höler diep in blessuretijd. Een eerste tik voor Thomas Tuchel, een geweldige avond voor Mark Flekken.

Bayern München
1 - 2
SC Freiburg
SC Freiburg

Na ruim een kwartier had Leroy Sané een goede kans, maar Matthias Ginter kon met alles dat hij had nog een goal voorkomen, ten koste van een hoekschop. Joshua Kimmich bracht die fraai voor het doel en Dayot Upamecano klom boven iedereen uit zodat hij raak kon koppen. Flekken was kansloos. Freiburg beet van zich af. Maximilian Eggestein en Michael Gregoritsch kregen al goede kansen, tot het na 27 minuten 1-1 werd.

Nicolas Hofler zette met trots zijn handtekening onder die gelijkmaker. Een verrukkelijke dropkick in de verre hoek: ook drie Yann Sommers hadden daar niets kunnen uitrichten. Opmerkelijk: het was pas Hoflers eerste goal op Duitse bodem dit seizoen. Bayern was wat onder de indruk en kwam niet meer echt in z'n ritme. De ploeg had geluk dat Höler een voorzet niet verwachtte, anders had het bij rust wellicht 1-2 gestaan. In de slotseconden van de eerste helft moest Flekken nog een redding verrichten, maar de Limburger deed dat naar behoren: 1-1 bij de thee.

Ook na rust zag de, zoals altijd, stijf uitverkochte Allianz Arena een ronduit leuke wedstrijd met speldenprikjes over en weer. Het enige dat Bayern echt beter deed dan Freiburg: spelhervattingen. De hoogbegaafde rechterpoot van Kimmich schilderde weer een spelhervatting in de gevarenzone rondom Flekken, Benjamin Pavard verlengde de bal tot op de lat. De krachten bij Freiburg vloeiden weg, in de slotfase deelde Bayern de lakens uit. Maar of het kansen regende? Niet echt.

Net toen Freiburg genoeg leek te hebben gedaan om de verlenging te halen, volgde de gouden kans op de complete stunt: een handsbal van Jamal Musiala werd bestraft met een strafschop. Höler zette zich achter de bal en scoorde overtuigend. Daarmee wacht de ploeg van Christian Streich de halve finale.