Flekken de schlemiel tijdens eerste nederlaag Brentford

Mark Flekken had zaterdag een ongelukkige rol bij Brentford tijdens de uitwedstrijd tegen Newcastle United. De doelman veroorzaakte in de tweede helft een strafschop waar de enige goal van de avond uit volgde.

Newcastle United
1 - 0
Brentford
Brentford

Brentford had voor zaterdag nog niet verloren in de Premier League en hield tegen Newcastle lang stand. De steenrijke club won slechts één van de eerste vier duels en had dus iets goed te maken. Heel makkelijk ging het de ploeg van Sven Botman niet af, al was Newcastle wel iets sterker dan de bezoekers.

In de tweede helft maakte Newcastle het verschil. De thuisploeg dacht na een klein uur op voorsprong te komen toen Flekken bij een hoge bal werd aangetikt, zijn balans kwijtraakte en de bal daardoor niet kon klemmen. Callum Wilson tikte binnen, maar de arbitrage oordeelde dat er een overtreding was begaan op Flekken.

De doelman ontsnapte zo, maar kreeg kort daarna een volgende domper te verwerken. Flekken deed een poging om de bal bij de achterlijn op te pikken, maar aanvaller Anthony Gordon kwam ook aanlopen. Flekken tikte hem aan en Gordon ging gewillig naar de grond, waarna scheidsrechter Craig Pawson naar de stip wees. Wilson legde aan en maakte een doelpunt dat wél telde: 1-0.

Flekken was het duidelijk niet eens met de penalty en kreeg nog de gele kaart van Pawson. Brentford ontsnapte daarna aan een volgende strafschop. Aanvaller Bryan Mbeumo kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand en hoewel Pawson eerst naar de stip wees, werd hij overtuigd door de VAR dat het geen strafschop waard was. Aan de 1-0 stand veranderde niets meer en zo verloor Flekken met Brentford, na twee overwinningen met het Nederlands elftal.