Flekken openhartig na moeilijke avond: 'Het was overleven voor mij'

Mark Flekken is blij dat Oranje drie punten over heeft gehouden aan een moeizame avond in Dublin. De dertigjarige doelman kende zelf ook een valse start en had het daarna lastig tegen de Ieren.

Ierland
Ierland
1 - 2

Het Nederlands elftal begon buitengewoon slordig in Dublin en Flekken deelde in de malaise. In de tweede helft schonk hij de Ieren gratis een enorme kans door Frenkie de Jong in een onmogelijke situatie aan te spelen in zijn eigen strafschopgebied.

'De wedstrijd begon niet zo lekker', zucht Flekken in gesprek met de NOS. 'Mijn pass mag daar niet gespeeld worden. Dan wordt die situatie wel nog verdedigd, maar dat is dan de aanleiding voor de hoekschop. Uit die hoekschop komt die ongelukkige handsbal, dan sta je al heel vroeg in de wedstrijd, die heel belangrijk is, 1-0 achter. Dan loop je achter de feiten aan', stelt de doelman.

Voor Flekken was het ook even omschakelen, vertelt hij. 'Ja, tuurlijk. Je stelt je het begin van zo’n wedstrijd heel anders voor. Maar je moet ermee leven. Helaas speel ik die bal in plaats van hem de tribune in te rossen.'

Flekken besloot daarop om maar geen risico meer te nemen. 'Als je zo een wedstrijd begint, dan zit je er natuurlijk vanaf het begin niet lekker in. Dan moet ik inderdaad toegeven dat ik op bepaalde momenten voor iets meer zekerheid ben gegaan door de ballen weg te stompen die ik ook had kunnen vangen. Dan probeer je zo’n wedstrijd gewoon te overleven', legt hij uit.

'Ierland heeft het ons knap lastig gemaakt. Dan moet je daar proberen mee om te gaan, proberen de oplossingen te vinden. Die heb ik niet gevonden de eerste helft', is Flekken zelfkritisch. 'Ook al is het niet makkelijk voor een keeper, je moet toch door. Gelukkig hebben we het als team overleefd, een veel betere tweede helft gespeeld en de drie punten meegenomen.'