Fiorentina vreest na inbraak voor vroegtijdig vertrek Ribéry

Reacties

Franck Ribéry streek afgelopen zomer na twaalf succesvolle jaren bij Bayern München neer in Florence, om zijn loopbaan te vervolgen bij Fiorentina. Na een inbraak in zijn woning twijfelt de ervaren Fransman er echter over of hij zijn Italiaanse avontuur na dit seizoen nog een vervolg moet geven. 

Fiorentina vreest na inbraak voor vroegtijdig vertrek Ribéry
© Pro Shots

De 37-jarige Ribéry nam het zondag met zijn ploeg op tegen Parma. Terwijl de aanvaller zich op het veld in het zweet werkte, drongen dieven zijn huis in. Zij namen juwelen, merktassen en andere goederen met zich mee. Het gezin van Ribéry verbleef tijdens de inbraak in München.

Toen Ribéry zondagavond laat thuiskwam, ontdekte hij de ravage die in zijn huis was aangericht. 'Ja, mijn vrouw is een paar tassen en wat juwelen kwijt, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste', schrijft Ribéry op social media. 'Waar ik het meest mee zit is het gevoel dat je naakt bent. Ik kan dit niet accepteren! Ik bedank God dat mijn vrouw en kinderen veilig in München zaten, maar hoe kunnen we deze omgeving nu nog vertrouwen? Hoe kunnen we ons hier nu nog goed voelen?'

Door de inbraak is Ribéry, die vorig jaar voor twee seizoenen tekende bij Fiorentina, gaan nadenken over zijn toekomst. 'Ik ren niet achter de miljoenen, maar achter de bal aan. Omdat voetbal mijn passie is. Maar passie of niet: mijn gezin staat altijd bovenaan. We zullen de noodzakelijke beslissingen gaan nemen', belooft Ribéry, daarmee hintend op een afscheid.

Fiorentina heeft op de officiële website een statement uitgebracht, waarin voorzitter Rocco Commisso zijn steun uitspreekt voor Ribéry en zijn gezin. Comisso zag Ribéry tot dusver vijftien wedstrijden spelen voor Fiorentina, waarin de Fransman drie keer scoorde. Eind juni scoorde Ribéry nog prachtig na een geweldige solo tegen Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.