Fiorentina op tijd bij de les om sprookje voor Van den Brom te voorkomen

Reacties

John van den Brom was donderdagavond met Lech Poznan dicht bij een enorme stunt in de kwartfinales van de Conference League. Fiorentina werd thuis verrast door de huidige nummer drie van Polen, maar bereikte alsnog de halve finales.

Fiorentina op tijd bij de les om sprookje voor Van den Brom te voorkomen
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
2 - 3
Lech Poznan
Lech Poznan

Lech Poznan ging vorige week in eigen huis met 1-4 onderuit tegen Fiorentina en de return in Stadio Artemio Franchi leek daardoor een formaliteit voor La Viola, de nummer negen in de Serie A. Maar in Florence kende de ploeg van Van den Brom een bijzondere opleving.

Na negen minuten kwamen de Polen via de Portugees Afonso Sousa aan de leiding, maar de openingsgoal werkte bij Fiorentina nog niet op de zenuwen. Toen Fiorentina, zonder de geblesseerde Sofyan Amrabat, na een uur een strafschop tegen kreeg, werd het toch weer spannend: Kristoffer Velde schoot raak vanaf elf meter.

Niet lang daarna had Van den Brom opnieuw reden tot juichen en was de comeback van Lech Poznan compleet. Arthur Sobiech tikte van dichtbij de 0-3 binnen. Het sprookje eindigde voor de Polen ondanks de wederopstanding toch in mineur. Fiorentina, de meest trefzekere ploeg in de Conference League dit seizoen, wist via Riccardo Sottil een verlenging te voorkomen. Gaetano Castrovilli bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 2-3. Fiorentina kan zich opmaken voor een halve finale tegen OGC Nice of FC Basel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI ging onlangs voor een uitgebreid interview op bezoek bij John van den Brom, die met Lech Poznan een bijzonder Europees seizoen beleefde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.