Fiorentina door sterke eerste helft koploper in Serie A

Fiorentina heeft door een eenvoudige overwinning oplaagvlieger Frosinone de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. Op eigen veld had de club uit Florence slechts één helft nodig om het duel naar zich toe te trekken: (4-1).

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen nummer zeventien Frosinone stond Fiorentina nog op de vierde plek in de Serie A. Koploper Internazionale had drie punten meer, maar de ploeg uit Milaan komt moeilijk tot scoren en beschikt daarom over een veel minder doelsaldo.

Meteen in de eerste helft besloot de ploeg uit Florence dat doelgemiddelde verder uit te bouwen en zo het gat met Inter wat dat betreft nóg groter te maken. Ante Rebic zette de ploeg uit Florence in de 24ste minuut op voorsprong. Een voorzet van zijn voet zeilde in één keer in het doel. Vanaf dat moment ging het hard voor La Viola.

In de 29ste minuut verdubbelde Gonzalo Rodríguez de voorsprong en twee minuten daarna werd het zelfs 3-0. Khouma Babacar benutte een penalty met een fraaie stift door het midden. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Mario Suárez. In de 43ste minuut haalde hij met succes de trekker over en bepaalde de ruststand daarmee op 4-0.

Na rust kwam alleen Frosinone nog tot scoren, via Alessandro Frara. Daardoor won Fiorentina met 4-1. Het heeft nu evenveel punten als Inter (24), maar een veel beter doelsaldo (+13 om +4). Napoli, dat later vandaag bij Genoa speelt, kan op doelsaldo nog over Fiorentina heen. De Napolitanen hebben aan een 1-0 zege genoeg.