Financiële perikelen houden PSG bezig richting cruciale CL-clash

Reacties

Terwijl de selectie van Paris Saint-Germain zich voorbereidt op het Champions League-duel met Napoli, houdt de clubleiding zich met heel andere dingen bezig. De Franse topclub diende maandag een bezwaar in bij het Internationaal Sportgerechtshof CAS tegen een onderzoek dat de UEFA onlangs heropende naar de financiële cijfers.

Financiële perikelen houden PSG bezig richting cruciale CL-clash

PSG ligt al jaren onder de loep bij de Europese voetbalbond in het kader van Financial Fair Play. Niet geheel onterecht, bleek vorige week uit nieuwe publicaties van Football Leaks. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zou er hoogstpersoonlijk voor hebben gezorgd dat de door Qatar Sports Investments overgenomen club net als Manchester City niet werd uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van de financiële regelgeving.

Door de miljoenentransfers van onder anderen Neymar (225 miljoen euro, vorige zomer) en Kylian Mbappé (180 miljoen euro, deze zomer) was het torenhoge uitgavenpatroon van PSG opnieuw voer voor discussie. De UEFA vond aanvankelijk niets verdachts, maar stelde in september toch weer een onderzoek in. Dat is tegen het zere been van de Franse kampioen, die dus naar het CAS stapt in de hoop een eventuele sanctie (boete of schorsing) te ontlopen.

Een van de spelers voor wie PSG een megabedrag op tafel legde, was maandag onderwerp van gesprek tijdens de persconferentie van trainer Thomas Tuchel. Mbappé kreeg van Barcelona-icoon Xavi het verwijt nog niet volwassen te zijn. 'Xavi heeft gelijk, hij moet zich nog verbeteren, maar dat is compleet normaal als je negentien jaar bent', reageerde Tuchel. 'Hij doet het geweldig. Hij is nu al een van de beste spelers ter wereld en wordt de allerbeste.'

PSG heeft na het 2-2 gelijkspel van twee weken terug in Parijs een resultaat nodig in Napels om niet achterop te raken in Groep C, waarin Liverpool aan kop gaat. Of Edinson Cavani er tegen zijn oude club bij is, kon Tuchel nog niet zeggen. De Uruguayaanse spits miste de laatste twee competitieduels door een dijbeenblessure. 'Cavani is erbij en heeft getraind, we nemen later een beslissing', aldus de trainer, die eerder al zei dat zijn ploeg géén favoriet is.

'Paris Saint-Germain heeft eigenlijk niets meer met voetbal te maken'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.