UEFA stelt nieuw onderzoek in naar enorme uitgaven PSG

Reacties

Paris Saint-Germain moet toch weer vrezen voor een straf vanwege het mogelijk overtreden van de regels van Financial Fair Play. De UEFA heeft het onderzoek naar de enorme uitgaven van de Franse topclub heropend.

UEFA stelt nieuw onderzoek in naar enorme uitgaven PSG

De hoofdinspecteur van de Club Financial Control Body (CFCB) zei eerder nog dat PSG niets had gedaan wat niet is toegestaan, maar de organisatie besloot zijn onderzoek eerst uitgebreid te beoordelen. Op basis van dat onderzoek is nu besloten de zaak te heropenen.

PSG gaf de afgelopen seizoenen gigantische bedragen uit om de Champions League-droom van de Qatarese eigenaren waar te maken. Van Neymar werd met een transferbedrag van 222 miljoen euro de duurste speler ooit gemaakt, terwijl Kylian Mbappé (foto) met zijn 180 miljoen niet veel minder kostte. Om te voorkomen dat de regels van Financial Fair Play een probleem werden voor de hoofdstedelingen, huurden ze Mbappé vorig seizoen, waarna eerder dit jaar de transfersom verplicht overgemaakt moet worden aan AS Monaco.

Overigens hield PSG zich, mogelijk uit vrees voor een straf, in de zomerse periode redelijk in. Alleen voor Thilo Kehrer (37 miljoen euro) en Juan Bernat (14 miljoen) werd een transfersom betaald. Gianluigi Buffon en Eric Maxim Choupo-Moting werden transfervrij binnengehaald.

De UEFA kan, als blijkt dat PSG zich niet aan de regels heeft gehouden, nu besluiten om hoge boetes uit te delen, inschrijfbeperkingen voor Europese competities toe te passen of clubs zelfs uitsluiten van deelname aan Europees voetbal. Omdat het seizoen al begonnen is zullen Europese consequenties vermoedelijk doorgeschoven worden naar volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.