Groep C: Di María redt PSG in extremis, Liverpool wint ruim

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond in Groep C van de Champions League gezwijnd tegen Napoli. Ángel Di María behoedde de Parijzenaren in de extra tijd voor een pijnlijke nederlaag. Liverpool won overtuigend van Rode Ster Belgrado.

PSG
PSG
2 - 2
Napoli
Napoli

PSG won dit seizoen al zijn competitieduels en was in de vorige Champions League-speelronde met 6-1 te sterk voor Rode Ster. In totaal scoorde de ploeg van trainer Thomas Tuchel al 49 keer in dertien officiële duels dit seizoen. De enige keer dat het misging was de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (3-2), waardoor de Parijzenaren woensdag móésten winnen van Napoli.

Daar was in de eerste helft van het duel in Parc des Princes echter weinig van terug te zien. Ancelotti, die van 2012 tot 2013 anderhalf jaar voor de groep stond in Parijs, had zijn elftal uitstekend neergezet en Napoli zocht brutaal de aanval. Na een klein half uur volgde de openingstreffer. José Callejón bediende Lorenzo Insigne met een slimme pass achter de laatste linie van PSG en de kleine Italiaan wipte de bal slim over de uitstormende doelman Alphonse Aréola heen: 0-1.

Napoli, dat in vorige speelronde knap van Liverpool won, kreeg vervolgens nog kansen op 0-2. Dat leed bleef PSG bespaard en dat gaf Tuchel de kans om een en ander te corrigeren in de rust. De Duitser bracht Thilo Kehrer binnen de lijnen en wisselde van systeem. Napoli kreeg even later een tik te verwerken met het geblesseerd uitvallen van uitblinker Insigne.

PSG nam zodoende het heft in handen en maakte na een uur de gelijkmaker. Mário Rui werkte een voorzet van Thomas Meunier langs zijn eigen doelman: 1-1. De thuisploeg ging vervolgens hard op zoek naar de 2-1, maar in plaats daarvan kwam de 1-2 uit de lucht vallen. Dries Mertens kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en prikte hem langs Aréola.

In de extra tijd werd het toch nog 2-2. Di María kreeg de bal in de 93ste minuut en krulde hem à la Arjen Robben op schitterende wijze in de verre bovenhoek. De Argentijn deed zijn oude trainer - hij werkte bij Real Madrid succesvol samen met Ancelotti - op die manier pijn.

Liverpool
Liverpool
4 - 0
Rode Ster Belgrado

Liverpool ging in de vorige speelronde dus verrassend onderuit bij Napoli, maar trof met Rode Ster een tegenstander van minder formaat. Met Virgil van Dijk bij afwezigheid van Jordan Henderson en James Milner als aanvoerder hadden The Reds weinig moeite met de Serviërs. In de twintigste minuut was het voor het eerst raak.

Andrew Robertson legde de bal goed terug op Roberto Firmino, die de bal klaarlegde en via een Servisch been binnenschoot: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Mohamed Salah de score. De Egyptenaar werd slim bediend door Xherdan Shaqiri en schoot hard raak in de korte hoek: 2-0. Zes minuten na rust was het helemaal afgelopen. Na een overtreding van Filip Stojkovic op Sadio Mané maakte Salah vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond: 3-0.

De rappe rechtsbuiten snoerde daarmee de Engelse critici, die hem al een One Season Wonder noemden, de mond. Afgelopen weekend had hij Liverpool namelijk ook al de zege op Huddersfield Town bezorgd (0-1). Het slotakkoord was tien minuten voor tijd voor Mané. De Senegalees miste eerst nog een strafschop, maar scoorde enkele minuten later alsnog op aangeven van invaller Daniel Sturridge: 4-0.

Liverpool is door de remise tussen PSG en Napoli de nieuwe koploper in Groep C. De ploeg van manager Jürgen Klopp heeft één punt meer dan Napoli en twee meer dan PSG.