Liverpool houdt dankzij Salah gelijke tred met koploper City

Reacties

Liverpool heeft zaterdagavond voor het eerst in een maand tijd weer een wedstrijd gewonnen. In de uitwedstrijd tegen laagvlieger Huddersfield Town was een doelpunt van Mohamed Salah genoeg om in punten weer gelijk te komen met Premier League-koploper Manchester City, dat eerder al van Burnley won en een veel beter doelsaldo heeft.

Liverpool houdt dankzij Salah gelijke tred met koploper City
Huddersfield Town
Huddersfield Town
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool moest weer eens winnen na twee gelijke spelen op rij in de competitie tegen Chelsea (1-1) en Manchester City (0-0) en nederlagen in de League Cup tegen datzelfde Chelsea (1-2) en Napoli (0-1) in de Champions League. In de eerste wedstrijd na de interlandperiode was het daarbij nog meer dan anders afhankelijk van Salah. Clubtopscorer Sadio Mané ontbrak immers door een handblessure, terwijl Klopp behalve Georginio Wijnaldum ook Roberto Firmino aan de kant hield.

Waar Salah in de competitietoppers tegen Chelsea en City niet tot scoren kwam, maakte de Egyptenaar het tegen Huddersfield (waar Terence Kongolo ontbrak door een blessure) weer waar. Halverwege de eerste helft zette Xherdan Shaqiri de rappe linkspoot met een slim steekballetje vrij voor het doel, al was de hoek nog knap lastig. Salah schoof de bal met rechts echter loepzuiver in de verre hoek langs Jonas Lössl, waarmee hij alweer zijn vijftigste goal in Engelse dienst maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar dat doelpunt voor Liverpool het sein had kunnen zijn door te drukken, was het Huddersfield dat juist nog eens extra aanzette. De thuisploeg won dit seizoen nog geen wedstrijd en bungelt met drie punten onderin de ranglijst, maar bracht de defensie van The Redsmet de weer fitte Virgil van Dijk – toch even aan het wankelen. Zo spatte een afstandsschot van Jonathan Hogg uiteen op de paal en werd een doelpunt van Alex Pritchard vlak voor rust afgekeurd wegens buitenspel.

Met Wijnaldum na rust binnen de lijnen als vervanger van Jordan Henderson hervond Liverpool de controle. Daniel Sturridge maakte met twee pogingen van afstand meteen duidelijk wat de intenties waren. De Engelse spits stond halverwege het tweede bedrijf ook aan de basis van een kans voor de verder weinig opvallende Salah. Dit keer ging zijn poging net voorlangs. Aan de andere kant probeerde Huddersfield het nog wel, maar doelman Alisson kwam niet in de problemen.

Met Fabinho, de in de zomer aangetrokken controleur maakte eindelijk zijn competitiedebuut, en Firmino als invallers binnen de lijnen, trok Liverpool de zege over de streep, al werd het nog even penibel toen zowel Van Dijk als Dejan Lovren een voorzet miste. De onbeholpen Steve Mounié raakte de bal maar half. Zo won Liverpool na vier officiële duels zonder zege weer eens, is het nog altijd ongeslagen in de Premier League en heeft het evenveel punten als koploper Manchester City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.