FIFPRO brengt veiligheid spelers ter sprake na enorme botsing Iheanacho

FIFPRO heeft vraagtekens geplaatst bij het handelen van de medische staf van Leicester City bij de blessure van Kelechi Iheanacho. De mondiale spelersvakbond pleit voor nieuwe regels bij hoofdblessures.

Iheanacho werd zaterdagavond bij de topper tegen Manchester City (0-1 nederlaag) in de eindfase van de eerste helft keihard geraakt door Ederson. De spits was met een steekpass gelanceerd door James Maddison en was met zijn rug naar de Man City-doelman gedraaid toen hij vol werd getorpedeerd. Iheanacho werd op het veld opgelapt, keerde vervolgens terug en werd uiteindelijk bij de start van de tweede helft pas gewisseld voor Harvey Barnes.

De FIFPRO vroeg met een vraag via Twitter aandacht voor de zaak. 'Was het toegestaan dat Iheanacho verder speelde met waarschijnlijk een hersenschudding, waardoor zijn veiligheid in het geding was? Als FIFPRO willen we graag dat er bij zo'n geval een tijdelijke invaller kan komen, zodat dokters minstens tien minuten hebben om de gezondheid van een speler met mogelijk een hersenschudding te onderzoeken.'

Leicester-manager Brendan Rodgers gaf na afloop aan dat Iheanacho zich in de rust duizelig voelde en daarom gewisseld werd. De medische staf gaf bij Rodgers aan dat het voor de Nigeriaan lastig zou zijn om zijn gebruikelijke niveau nog te halen in de tweede helft.