Man City verslaat Leicester ondanks nieuwe klap in penaltytrauma

Manchester City heeft zaterdagavond de Premier League-topper tegen Leicester City gewonnen. De uitclub verergerde zijn penaltytrauma in het King Power Stadium, maar keerde dankzij een messcherpe Gabriel Jesus toch met drie punten huiswaarts.

Leicester City
0 - 1
Manchester City

Eind december begon de dramatische penaltyreeks van Man City, dat gedurende het seizoen de bijrol in de Premier League groter zag worden. Voorafgaande aan het duel met Leicester was het gat met koploper Liverpool liefst 22 punten.

Leicester was dit seizoen ook eventjes uitdager van Liverpool, maar zakte inmiddels naar de derde plek. De club won in de laatste vijf Premier League-duels slechts eenmaal en zag zo nummer vier Chelsea dichterbij komen.

Zodoende was de thuisclub gebrand op een resultaat en al vroeg in de wedstrijd leek Leicester goed op weg naar zo'n resultaat. Topscorer Jamie Vardy schoot in de achtste minuut echter op de paal. Twintig minuten later dacht Leicester een penalty te krijgen na hands van Kevin De Bruyne, maar de scheidsrechter wuifde de claims van de spelers weg.

In de tweede helft golfde het spel in het King Power Stadium op en neer en was het Man City dat de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer kreeg. Dennis Praet maakte hands en de bal ging op de stip. Na eerdere missers van Raheem Sterling, Jesus en Ilkay Gündogan mocht nu Sergio Agüero het proberen vanaf elf meter. De Argentijn faalde echter en maakte zodoende niet zijn 181ste doelpunt in de Premier League. Kasper Schmeichel stopte voor de vierde keer in zijn loopbaan een strafschop tijdens een Premier League-wedstrijd, daarmee doet hij het beter dan vader Peter Schmeichel.

Tien minuten voor tijd kwam toch nog alles goed voor Man City. Het was de vervanger van Agüero die de bevrijdende treffer maakte, na een pass van Riyad Mahrez maakte Jesus al vallend de 0-1. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar.

The Citizens verstevigen zodoende de tweede plek in de Premier League, ruim voldoende voor een plek in de groepsfase van de Champions League volgend seizoen. Door een straf van de UEFA is het echter maar de vraag of Man City volgend seizoen mag deelnemen aan de Champions League.